Saznajte na kojim putevima u zemlji je zabranjen saobraćaj

U saopštenju se navodi da "Putevi Srbije" na osnovu izveštaja štaba "Zimske službe" obaveštavaju i da je Ministarstvo saobraćaja o zabrani saobraćaja i na deonicama Pančevo - Banatski Karlovac, Stajićevo - Čenta, Srbobran - Sirig, Bačka Topola - Feketić, Bački Jarak - Novi Sad, granični prelaz "Bačalmaš" - Bajmok, Bačka Topola - Tornjoš...

Saobraćaj je zabranjen i na deonicama Savino Selo - Kula, Bačka Topola - Lipar, Kljajićevo - Gornja Rogatica - Bački Sokolac, Vrbas - Feketić, Novi Bečej - Bašaid, Kovačica - Padina - Samoš, Kovačica - Uzdin, Baranda - Opovo, Zimonjić - Velebit, Čantavir - Tornjoš, Samoš - Dobrica.

Taj režim saobraćaja biće na snazi u zavisnosti od vremenskih uslova i procene bezbednog odvijanja saobraćaja, a najkasnije do ponedeljka 03. februara kada će se izvršiti nova analiza bezbednog odvijanja saobraćaja.

Na putnim pravcima prvog prioriteta, autoputevima, preporučuje se oprezna vožnja, s tim da je na graničnom prelazu Horgoš - Feketić kolovoz vlažan, snega ima od 5 do 10cm, te je put neprohodan.

Neprohodan je i deo autoputa Feketić - Novi Sad - most Beška.
Na državnim putevima prvog i drugog prioriteta zbog vlažnih kolovoza, mestimičnog snega u raskvašenom stanju, preporučuje se oprezna vožnja, a isto važi i za puteve trećeg prioriteta.

JP "Putevi Srbije" takođe savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do 5cm, obavezna je zimska oprema i proporučuje se oprezna vožnje.

U vremenskoj prognozi za Beograd, sutra 3. februara se najavljuje pretežno sunčano i vetrovito.

Vetar jak, povremeno sa olujnim udarima, uveče i u noći u postepenom slabljenju. Minimalna temperatura -3, najviša dnevna 2°C.

U Srbiji takodje pretežno sunčano i vetrovito, sa slabim i umerenim južnim i jugoistočnim vetrom, u košavskom području jak, povremeno olujne, a u južnom Banatu još samo tokom prepodneva orkanske snage.

Minimalna temperatura od -8 do -1, najviša dnevna od 1 do 7°C.
I u Vojvodini pretežno sunčano i vetrovito.

Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, povremeno olujne, a u južnom Banatu još samo tokom prepodneva orkanske snage. Minimalna temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 1 do 3°C.

Na Kosovu i Metohiji takođe pretežno sunčano i vetrovito.
Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Minimalna temperatura od -8 do -1°C, najviša dnevna od 3 do 7°C.

Izvor: Blic

Pogledajte još