Cilj na EP ulazak među četiri najbolje ekipe

BEOGRAD, 3. avgusta 2009. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je cilj njegove ekipe na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj borba za jednu od medalja.

Odbojkašice Srbije pripremaju se u Kovilovu za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, od 25. septembra do 4. oktobra. Srbija će igrati u Grupi D sa selekcijama Azerbejdžana, Češke i Slovačke.

"Evropsko prvenstvo je najvažnije takmčenje koje nas ove godine očekuje. Na prošlom turniru u Belgiji smo osvojili srebro i odlazimo u Poljsku kao jedni od favorita. Želimo da ispunimo cilj, da uđemo među četiri najbolje ekipe i borbu za medalje", rekao je Terzić.

Terzić je istakao i da je važno da njegova ekipa održi kontinuitet dobrih igara i rezultata, pošto želi da napravi pozitivnu atmosferu pred Evropsko prvenstvo 2011. godine koje će se održati u Beogradu, na kojem će, kako je rekao, Srbija jurišati na zlato.

Selektor Srbije rekao je i da će ekipa odigrati nekoliko trening utakmica sa selekcijom Italije, kao i da će početkom septembra otputovati na dva jaka turnira u Italiju.

Reprezentativka Jelena Nikolić rekla je da očekuje da će njena ekipa ostvariti dobar rezultat u Poljskoj.

"Jedva smo čekale da počnu pripreme. Nadam se da će u Poljskoj biti mnogo bolje nego u Blegiji pre dve godine. Sve zavisi od nas, kako ćemo trenirati na pripremana i kako ćemo igrati", rekla je Nikolićeva.

"Uspeh vaterpolista nas je motivisao, ne sećam se da sam bila više ponosna na nečiji uspeh, kao na zlatnu medalju vaterpolista u Rimu", dodala je ona.

Tehničar reprezentacije Maja Ognjenović rekla je da očekuje naporne pripreme i da će ekipa sve učiniti da na vreme uđe u dobru formu.

"Takmičenje na Evropskom prvenstvu nosi posebnu drž. Napravile smo uspeh osvajanjem Evropske lige i drugim mestom na Univerzijadi, ali EP je nešto posebno. Srebrna medalja sa EP i rejting nas obavezuju. Nadam se da ćemo vrhunac forme tempirati za polovinu septembra", rekla je Ognjenovićeva.

Pogledajte još