Radonjić: Angažovano smo igrali, važna pobeda!

"U žestokom smo ritmu i morali smo maksimalno da se posvetimo ovoj utakmici. Gradili smo utakmicu većim delom, prelomili u trećoj četvrtini, zabležili važnu pobedu i sada se okrećemo novim obavezama", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u hali Pionir.

Zvezda je u hali Pionir u Beogradu savladala Budućnost u utakmici 19. kola sa 74:64 i tako ostala na liderskom mestu Jadranske lige.

"Držali smo utakmicu u našim rukama, napravili veliku prednost i zadržali je, a i zadovoljan sam kako smo igrali u odbrani", naveo je trener crveno-belih.

Beogradski klub je u jednom trenutku vodio sa 25 poena razlike, a Budućnost je u poslednjoj deonici uspela da se približi, ali ne i da ozbiljnije ugrozi Zvezdinu prednost.

"Za poslednju četvrtinu ne treba posebna analiza. Ne treba da se diskutuje da li smo mi slabije odigrali tih nekoliko minuta, znajući da je protivnik veoma kvalitetan", rekao je Radonjić.

Radonjić je kazao da je pred njegovom ekipom mnogo izazova.

"Odigrali smo na zadovoljavajućem nivou, ali veliki broj utakmica je uvek opterećenje. Pred nama je mnogo izazova. Trudićemo se da izgledamo dobro, bolje, i pravimo zadovoljavajuće rezultate", rekao je Radonjić.

Kapiten Zvezde Marko Simonović bio je veoma zadovoljan posle utakmice sa ekipom Budućnosti.

"Utakmica je bila teška, igrali smo protiv kvalitetnog protivnika. Super smo se spremili, kvalitetno odigrali prvo poluvreme i treću četvrtinu i posle toga malo trenirali, vežbali", rekao je Simonović.

Trener Budućnosti Igor Jovović rekao je da je Zvezda u popunosti opravdala ulogu favorita.

"Zvezda je kontrolisala sva dešavanja na terenu od početka utakmice. Mi smo u prvom poluvremenu promašivali slobodna bacanja, nismo realizovali neke polukontre i protivnik se tada dovoljno odlepio. Protivnički košarkaši su fizički dominantni i nismo uspeli nsista da izvedemo što smo planirali", rekao je Jovović.

Prema njegovim rečima, Budućnost će imati težak posao da izbori plasman na završni turnir.

"Ima još dosta da se igra, ali biće jako teško izboriti 'fajnal-for'. Konkurencija je velika", dodao je Jovović.

Zvezda će predstojeć vikenda učestvovati na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, gde brani titulu.

Pogledajte još