Predsednik Opštine Kuršumlija isekao kablove TA peći u kancelarijama

"Zaposleni su u toj zgradi radili u kratkim majicama kada je napolju bilo minus 10", kazao je za agenciju Beta predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

U zgradi opštine Kuršumlija je 2013. godine instalirano parno grejanje, sa kotlom na ugalj, koje kako kaže Vidić, sasvim dovoljno zagreva sve opštinske prostorije.

Međutim, zaposleni su, pored parnog grejanja uključivali TA peći, kako bi dogrevali kancelarije. Veliki računi za utrošenu struju naveli su predsednika opštine da se lično uveri zbog čega je tolika potrošnja električne energije.

"Prvo sam video zaposlene da šetaju u majicama po zgradi opštine, dok je napolju bila temperatura minus 10 stepeni, u pojedinim kancelarijama otvoreni prozori, zbog vrućine, i to mi je bilo sumnjivo. Išao sam po kancelarijama, svuda TA peći uključene. Jedino u mojoj kancelariji je bila normalna temperatura"
, rekao je Vidić.

Nakon provere, predsednik opštine je najpre iz svoje kancelarije izneo TA peć i upozorio sve zaposlene da isključe peći u svim kancelarijama.

Potom je sačekao par dana, pa krenuo u proveru, i ponovo zatekao vrele peći i otvorene prozore. Posle toga je pozvao električara i naredio da se iseku kablovi TA peći.

Seča kablova je krenula iz kancelarije načelnika Opštinske uprave Dragana Vidića, koji je u izjavi za agenciju Beta, kazao da je od njega i moralo da se krene. On priznaje da je zajedno s kolegama šetao po zgradi opštine u majici s kratkim rukavima.

"Nije ništa čudno, od mene je moralo da se krene, obzirom na moju funkciju, da se štedi struja i da se ne troši nepotrebno, jer imamo centralno grejanje. A jesam poneki put šetao u majici s kratkim rukavima, ali nisam jedini, tako je šetao i zamenik predsednika opštine", rekao je načelnik Opštinske uprave Dragan Vidić.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Rajko Nikolić rekao je da je temperatura u zgradi Opštine Kuršumlija, zbog parnog grejanja i istovremenog grejanja električnih peći, bila enormno visoka, pa su i stranke reagovale.

"Pa, kad su svi šetali u kratkim majicama i svilenim košuljama, i ja sam morao da se malo raskomotim. Otvarali su prozore zbog vrućine. Dođu ljudi da završe neki posao, znojavi izlaze na ulicu", kazao je Nikolić.

Prošle godine Opština Kuršumlija je izdvojila pola miliona dinara za uvođenje parnog grejanja.

"Dvadesetak TA peći iz Opštine Kuršumlija uskoro će biti prodato na licitaciji", najavio je Vidić.

Izvor: B92

Pogledajte još