Tadić razgovarao sa delegacijom Udruzenja porodica nestalih

BEOGRAD, 3. avgusta 2009. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u ponedeljak da su povratak izbeglih, problemi vezani za povraćaj imovine Srba u Hrvatskoj, kao i proces ekshumacije i identifikacije žrtava pitanja koja se moraju rešavati u okviru poboljšanja sveukupnih odnosa Srbije i Hrvatske.

Kako je saopštila informativna služba predsednika Srbije, Tadić je danas, povodom obeležavanja četrnaeste godišnjice akcije "Oluja", razgovarao sa delegacijom Udruženja porodica nestalih i poginulih u Hrvatskoj, koju je predvodio predsednik Udruženja Čedomir Marić.

Ta Delegacija je upoznala Tadića sa problemima sa kojima se suočavaju i izrazila nezadovoljstvo što proces ekshumacije i identifikacije žrtava, stradalih tokom rata u Hrvatskoj, teče sporo.

Predstavnici Udruženja su naglasili da se, prema njihovim podacima, oko 2.230 osoba srpske nacionalnosti vode kao nestale u Hrvatskoj. U utorak se navršava 14 godina od početka hrvatske vojne akcije "Oluja" koja je dovela do egzodusa više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

Pogledajte još