Snežana Malović razgovarala sa Dik Martijem

BEOGRAD, 3. avgust 2009. (Beta) - Ministraka pravde Snežna Malović izjavila je u ponedeljak da je Tužilastvo za ratne zločine prikupilo velik broj podataka o trgovini organima i da se nada da će specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti, zadužen za istraživanje navoda o trgovini organima Srba i dugih nealbanaca na Kosovu i severu Albanije, te podatke prezentovati Savetu Evrope.

"Za sad je velik broj dokaza prikupljen koji može da potkrepi našu tvrdnju da je zaista došlo do tog krivičnog dela (trgovine organima). Ja sam uverena da će tužilaštvo sve dokaze kojima raspolaže prezentovati Martiju, a da će on potom u svom izveštaju koji je dužan da prezentira Skupštini Saveta Evrope upravo to istaći", rekla je Malović agenciji Beta nakon razgovora sa Dik Martijem.

"Nakon tog izveštaja ja očekujem da dođe do aktivnijeg rasvetljavanja tog krivičnog dela i to treba da predstavlja jedan od načina za rasvetljavanje svih ratnih zločina koji su se desili na prostoru Kosova i Metohije", dodala je Malović.

Pogledajte još