Svetska prvakinja i dalje u neverici

BEOGRAD. 3. avgusta 2009. (Beta) - Srpska plivačica Nađa Higl rekla je da je i dalje presrećna zbog osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Rimu, ali i da i dalje, četiri dana posle trke, ne može da poveruje u postignuti uspeh.

"Presrećna sam, ali i dalje ne shvatam šta sam uradila. Još uvek ne mogu da verujem šta se desilo. Otišla sam u Rim sa ciljem da se plasriam u polufinale. Kada sam to uspela, cilj je bio finale i na kraju sam pobedila", rekla je Higlova agenciji Beta po dolasku u Beograd.

Nađa Higl osvojila je zlatnu medalju na 200 metara prsno, što je jedno od najvećih iznenađenja šampionata. O tome koliko je to bilo neočekivano, govori i njena reakcija kada je videla semafor, pošto je zavrtela glavom, a onda se šakom udarila po čelu.

"Prvo sam pomislila da je u pitanju neka greška, međutim, malo posle toga pogledala sam u svog brata (i trenera, Sebastijana) i kada sam videla da se on raduje, shvatila sam da sam osvojila zlatnu medalju i postala svetski prvak. Naravno, uopšte to nisam očekivala", rekla je Higlova.

Svetska prvakinja planira da se odmori posle serije nastupa, a onda će početi da se priprema za Evropsko prvenstvo u velikim bazenima.

Higlova je iz Pančeva, a vlasti tog grada saopštile su da će joj dodeliti stan. Jedini komentar plivačice na tu vest bio je: "Verovaću tek kad vidim".

"Nadam se da će moj uspeh malo da promeni odnos prema plivanju i poboljša uslove svim plivačima u Srbiji", rekla je ona.

Pogledajte još