Beograd: U tri udesa dve osobe povređene

"Muškarac, star oko 42 godine, u udesu, koji se dogodio oko 23.15 sati na Zrenjaninskom putu, zadobio je povrede glave i grudnog koša, a prevezen je u Urgentni centar", rekla je Macura.

Ona je rekla da je muškarac star oko 29 godina, vozač, u udesu koji se dogodio oko 23.25 sati na uglu ulica Viteza Karađorđeve zvezde i Jovanke Radaković, zadobio povredu istezanje vrata, a prevezen je u Urgentni centar.

Macura je navela da se saobraćajni udes dogodio i oko 00.45 časova kod Bokeljske petlje, ali tom prilikom nije bilo povređenih osoba.

"Hitna pomoć je tokom noći obavila 88 intervencija od kojih 21 na javnim mestima, a pomoć lekara najčešće su tražile osobe sa hipertenzijom i srčani bolesnici"
, rekla je Macura.

Ona je precizirala da je povećan broj intervencija koje su u Beogradu obavljene u protekla 24 sata kojih je bilo ukupno 226 od kojih 67 na javnim mestima.

Macura je savetovala oprez u saobraćaju, pogotovu na mostovima, nadvožnjacima i podvožnjacima i kontrolu ispravnosti vozila.

Portparol Hitne pomoći je poručila da se, zbog trenutnih vremenskih prilika, pričuvaju osobe koje imaju probleme sa centralnom moždanom cirkulacijom.

Macura je savetovala adekvatno oblačenje, uzimanje toplih napitaka, vitamina i provetravanje prostorija u kojima se boravi.

Izvor: Blic

Pogledajte još