Violinista Nemanja Radulović dobitnk najznačajnije muzičke nagrade u Francuskoj

Sopran Džuli Fuš i violinista Nemanja Radulović u ponedeljak su proglašeni za najbolje u dve najprestižnije kategorije - operska pevačica i solo instrumentalista.

Radulovićev trijumf, i pored brilijantne karijere, francuski mediji su opisali kao veliko iznenađenje, jer je uspeo da preotme pobedu omiljenom pijanisti Francuza Adamu Laloumu.

Inače, Nemanja Radulović će pored već rasprodatog večerašnjeg koncerta u Kolarčevoj zadužbini imati i još jedan nastup 6. februara.

Na dva koncerta u Kolarčevoj zadužbini Radulović će predstaviti svoj najnoviji CD koji je snimio za Dojče gramofon, kompilaciju dela Nikola Paganinija. Kompakt disk je snimio sa RAI orkestrom iz Italije i japanskim dirigentom Eiđi Oue, pijanistkinjom Lore Pavrkan i svojim ansamblom Đavolji triler.

Na beogradskom koncertu muziku sa CD izvešće sa Simfonijskim orkestrom Radio televizije Srbije i dirigentom Bojanom Suđićem.

Radulović, umetnik koji puni najveće svetske sale, čije ime se sa uvažavanjem izgovara na svetskoj muzičkoj sceni, po rečima dirigenta Suđića jedini je srpski umetnik koji postoji na svetskoj muzičkoj karti.

Izvor: Blic

Pogledajte još