Nova ponuda: Čaj od kog rastu grudi za dve nedelje?!

Novinarka je pozvala ostavljeni broj telefona pretstavljajući se kao kupac. Javila se žena, majka izvesne Ane koja proizvodi ovaj čaj.

Prodavačica je odmah navela da napitak deluje 100 odsto i da je njena ćerka tehnolog bilja koje kupuje na institutu. Dodala je da je čaj prvi put napravila pre 10 godina, ali da je potom otišla na Island, a sada kada se vratila, počela je ponovo da ga proizvodi.

Žena je navela da se tretman traje dva meseca, a da se prvi rezultati vide već posle 15 dana. Kako je dodala čaj se može kupiti jedino od nje.

"Mi smo kod Imo centra na Novom Beogradu. Nađemo se i ja vam donesem čaj"
, navela je prodavačica.

Kako kaže, sastav čaja ne može da otkrije, ali može da kaže da su to biljni začini koji se kombinuju. "Piskavica je glavna i mala količina estrogena", priča prodavačica koja odbija da novog kupca poveže sa starim mušterijama.

"Moja ćerka je prvo davala čaj svojim drugaricama kojima je pomogao i tek tada je krenula da ga prodaje", bilo je sve što je prodavačica želela da otkrije.

Sa ovom ženom razgovarala je i farmaceut Vukosava Stevanović iz udruženja "Farmaceutsko jezgro".

"To je očigledna prevara i pljačka, potpune gluposti, trebalo bi inspekcija da reaguje. Ja sam gospođu malo više propitivala pa mi je na kraju rekla da je nerviram i izostavila podatak da proizvod u sebi sadrži i estrogen. to je kriminal. Ni farmaceutska kuće se ne usuđuju na tako nešto. Kaže da prodaju četiri ili pet čajeva dnevno, to je lepo novac kada izračunate", kaže Stevanovićeva.

Dodaje da je preneražena činjenicom da joj je žena rekla da biljke imaju rok trajanja dve godine i da nije strašno to što nema deklaracije na čaju.

"Prvo, bilje koje se nalazi u čaju ne podleže fitopatološkoj analizi, što znači da može biti i zagađeno. Drugo, možda je neko alergičan na sastojke čaja, a pošto se formula ne zna, ko vam garantuje da nećete dobiti kontraindikacije. Čajevi nisu bezazleni, čak ni izvesne sorte kamilice nisu bezazlene"
, objašnjava Stevanovićeva i dodaje da se piskavica, odnočno grčko seme, kako se još naziva ova biljka, uglavnom koristi u industriji kozmetika kao sastavni deo maski za lice jer umiruje upaljenu kožu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još