Obama: Preduzete sve mere za bezbednost Amerikanaca u Sočiju

Američki predsednik Barak Obama okupio je članove svog tima za nacionalnu bezbednost u predsedništvu i oni su mu dali uveravanja da su preduzeli sve potrebne mere kada je reč o bezbednosti Amerikanaca koji učestvuju ili prisustvuju Igrama, navodi se u saopštenju.

Obama je od njih zatražio da nastave blisko da sarađuju sa ruskom vladom i drugim partnerima da bi Zimske olimpijske igre u Sočiju bile krunisane uspehom, dodaje se u saopštenju Bele kuće.

Predsednik je takođe poručio svojim saradnicima da razmotre svaku informaciju koja bi mogla da utiče na Igre i da deluju na odgovarajući način.

Obama je prošlog petka na Si-EN-EN-u izjavio da će Zimske olimpijske igre u Sočiju biti "sigurne" ali je posavetovao svoje sugrađane koji putuju u Rusiju da budu oprezni jer uvek postoje "rizici".

Bela kuća je nedavno izrazila uznemirenost zbog "zabrinjavajućeg" porasta nasilja uoči Igara koje se održavaju od 7. do 23. februara, a američki zvaničnici su kritikovali Moskvu zbog toga što nevoljno deli svoje obaveštajne podatke.

Pogledajte još