Đoković: Hteo da ostavim tenis 2010. godine!

"Početkom 2010. godine sam hteo da ostavim tenis! Došao sam do te faze da ste psihički toliko puta pali da dovodite u pitanje svoje sposobnjosti, kvalitet, mogućnost da se domognete prvog mesta na svetu. Znao sam da moram da pobedim Rafu i Rodžera da dođem na prvo mesto, osvojio sam Vimbldon, to mi je bio cilj", izjavio je Novak.

"Mnogo puta sam padao, gubio i zato sam uspeo", citirao je Novak Džordana, a zatim naveo da su mu najveći cilj trijumfi na grend slem turnirima.

"Cilj mi je da osvojim što više GS turnira, pošto je sva pažnja javnosti usmerena najviše na njih. Onaj ko najviše osvaja Gren slemove ostavlja i trag u istoriji tenisa", izjavio je Đoković.

On je zatim objasnio zašto je u svoj stručni štab doveo Borisa Bekera rekavši da je to bilo po inicijativi trenera Marjana Vajde.

"Svi su se pitali zašto sam angažovao Bekera. Vajda ostaje moj trener, a upravo na njegovu inicijativu došao je Beker. Marjan je želeo da se više posveti porodici, a i zajedno smo konstatovali da sam neke velike mečeve gubio zato što sam poklekao u ključnim trenucima. Zato smo odlučili da dovedemo nekoga ko je bio u sličnim situacijama, ko zna sa kojim se pritiskom suočava teniser na najvišem nivou. Boris bi trebalo da pomogne najviše na tom, psihičkom nivou", naveo je Đoković.

Pogledajte još