O prvaku Srbije odlučuje poslednje kolo

DIVČIBARE, 4. avgusta 2009. (Beta) - Pobednika omladinskog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra na Divčibarama, odlučiće partije današnjeg poslednjeg kola u obe konkurencije.

Kod omladinaca, najvažniji susreti su Šarenac-Krstić i Roganović-Jovanović, a kod omladinki Erić-Vince, Tomin-Nonković i Dizdarević-Uzelac.

U pretposlednjem kolu, vodeći igrači u obe konkurencije su sigurnom igrom sačuvali pozicije pred kolo odluke o konačnom plasmanu, a šampionske titule donose mogućnost učešća na evropskim i svetskim šampionatima u omladinskoj konkurenciji.

Rezultati 10. kola omladinaca: Kalinić-Elez 0:1, Nestorović-Šarenac 0:1, Krstić-Roganović remi, Jovanović-Radusinović remi, Miloš Stanković-Ivan Stanković 1:0, Inđić-Dimitrijević remi.

Na tabeli vodi Krstić sa 7,5 poena, ispred Roganovića i Šarenca sa po 7, Miloša Stankovića sa 6,5, Radusinovića sa 5,5, Dimitrijevića i Nestorovića sa po 5 poena.

U poslednjem, 11. kolu igraju: Dimitrijević-Kalinić, Ivan Stanković-Inđić, Radusinović-Miloš Stanković, Roganović-Jovanović, Šarenac-Krstić, Elez-Nestorović.

Rezultati 8. kola omladinki: Vince-Tomin 0:1, Nonkovbić-Panić remi, Miladinović-Dizdarević 0:1, Uzelac-Zečević 1:0, Vučković-Erić 0:1.

Na tabeli vode Ksenija Tomin i Jovana Erić sa 6,5 poena, a slede Iva Uzelac sa 6, Andrea Vince sa 4,5, Barbara Dizdarević i Lena Miladinović sa po 4 poena.

U poslednjem, 9. kolu igraju: Erić-Vince, Zečević-Vučković, Dizdarević-Uzelac, Panić-Miladinović, Tomin-Nonković.

Titule osvojene prošle godine brane Ivan Šarenac i Jovana Erić

Pogledajte još