Novosađanka pozvala Dom zdravlja 400 puta - i nije dobila vezu

"Bila sam na pregledu kod interniste i kada sam završila, otišla sam do šaltera da bih zakazala i kontrolu. Tamo su mi rekli da pregled jedino mogu da zakažem preko kol centra, pa sam otišla kući da zovem", priča Branka.

Prema njenim rečima, bila je spremna na to da neće odmah dobiti telefonsku vezu, jer je slično iskustvo imala i njena majka pre nekoliko meseci. Stoga je odlučila da lupa recke za svaki poziv.

"Počela sam da zovem u 11, a sve je trajalo do 14.18 sati. Pisala sam recku za svaki poziv. Kada sam, konačno, odustala, prebrojala sam recke i ustanovila da ih ima ukupno 400", kaže Branka, dodajući da će danas, kada ode u Dom zdravlja, lekare obavestiti „kako je juče prošla“.

S obzirom na ovo iskustvo, Branka ima i praktične savete za sve ostale pacijente koji se budu odvažili da preko kol centra zakažu pregled.

"Ako neprestano zovete, u proseku dobijete 15 zauzetih poziva nakon čega idu četiri-pet neodgovorenih. Neodgovoren poziv, ukoliko zvoni do kraja, traje tačno minut i 36 sekundi",
objasnila je Branka.

Ovo nije usamljen slučaj i u ovakvoj situaciji našli su se brojni Novosađani.

Podsećamo da je 2012. u kol centru zabeležen kolaps zbog tada drastičnog smanjenja broja zaposlenih operatera, pa je tada čak reagovao i “Telekom” i tražio hitan sastanak sa upravom Doma zdravlja.

Operateri nisu stizali da odgovore na oko 2.000 poziva u jednoj sekundi, a pacijenti su onda zvali informacije nakon čega se blokira i broj 988. U Domu zdravlja je tada objašnjeno da su u saradnji sa “Telekomom” otklonili taj problem. Od tada se poruka da se bira nepostojeći broj više nije pojavljivala, nego se signalizira zauzeće ukoliko je mreža preopterećena. Tada je omogućeno da u istom trenutku 90 ljudi bude na čekanju.

Dom zdravlja Novi Sad demantuje: Nije zvala 400, nego 232 puta!

U saopštenju, koje nije potpisao ni direktor, niti zvanični PR, već je potpisano samo sa "Dom zdravlja Novi Sad", a koje je reakcija na tekst "Bezobrazluku nikad kraja: Novosađanka pozvala Dom zdravlja 400 puta i nije dobila vezu" , navodi se da je "uvidom u softver Call centra ustanoveljeno da pomenuta pacijentkinja nije zvala Call centar toliko puta, već samo jednom u 13.03, kada joj se operater javio i rekao da se pregledi kod internista zakazuju lično i dao joj drugi broj".

Iz Doma zdravlja dalje navode da je pacijentkinja taj broj, (koji je takođe broj Doma zdravlja- prim.aut.) zvala ne 400, već 232 puta, i da je u pitanju broj u ordinaciji doktorke koja je bila na godišnjem odmoru.

"Broj telefona koji je pacijentkinja zvala, u periodu od 11.20 časova, ne 400 ngo 232 puta, je broj telefona ordinacija doktorke koja je na godišnjem odmoru, a poslednji poziv je upućen na taj broj u 13.18 časova, samo deset minuta posle toga počela je sa radom druga smena", pravdaju se u Domu zdravlja.

Na logično pitanje - da li je normalno da pacijentkinju u kol centru upute na broj doktorke koja je na godišnjem odmoru, i da li je normalno da je neko primoran da zove broj čak 232 puta, u saopštenju Doma zdravlja nema odgovoara.

U saopštenju DZ, pak, kažu da su reagovali na "izrečene neistine, jer se ovakcim informacijama narušava ugled naše institucije koji pažljjivo negujemo i uvek idemo u susret građanima".

Izvor: 24sata

Pogledajte još