Vrtić plaća odštetu radnici zbog seksualnog uznemiravanja

U presudi je naloženo da se oštećenoj Katica V. isplati nešto manje od milion dinara na ime obeštećenja i sudskih taksi, prenosi sajt 021.

U "Radosnom detinjstvu" rekli su za RTV da će postupiti po presudi, te da će nakon toga novac verovatno potraživati od Samardžića.

Kako stoji u prethodnom obrazloženju presude Višeg suda, Samardžić je počev od septembra 2010. godine pa zaključno sa 5. oktobrom 2011. vršio kontinuirano seksualno uznemiravanje Katice V. verbalno, putem SMS poruka, a kao posledica toga, psihičko zdravlje žrtve zlostavljanja na radu je trajno narušeno, za šta postoji medicinska dokumentacija.

Presude za zlostavljanje na radu, u bilo kom obliku, prava su retkost u Srbiji, a prvi takav slučaj zabeležen je krajem 2012. kada je profesor Filozofskog fakulteta Milenko Perović pravosnažno osuđen da je pretio svom tadašnjem asistentu Slobodanu Sadžakovu, te mu je onemogućio dalje napredovanje na poslu. Sadžakov, uprkos pravosnažnoj presudi, nikada nije vraćen na pređašnje radno mesto.

Izvor: Blic

Pogledajte još