KAKAV KRAJ: Ovi filmovi su se zamalo završili drugačije

"Fatalna privlačnost"

Psihološki triler iz 1987. godine u kojem glavne uloge igraju Majkl Daglas i Glen Klouz nije trebalo da se završi ubistvom žene koja je skuvala zeca...

Lik Glen Klouz Aleks Forest trebalo je da počini samoubistvo, ali da izgleda tako da ju je ubio Den Galager, ljubavnik koji ju je ostavio (Majkl Daglas)

"Zgodna žena"

Da li znate da je bogati plejboj Edvard Luis trebalo da "šutne" prostitutku Vivijanu na kraju filma?

Romantična komedija iz devedesetih "Zgodna žena" u kojoj glavne uloge igraju Ričard Gir i Džulija Roberts, nije trebalo da se završi u stilu "i živeli su srećno do kraja života".

Istina je da je u prvoj verziji scenarija film trebalo da se završi tako što Luis (Gir) izbacuje Vivijan (Roberts) iz kola i baca joj tri hiljade dolara na ulicu.

Romantično, zar ne?

"Roki"

U ovom bokserskom klasiku Silvester Stalone tumači lik koji je dostigao slavu uprkos svim poteškoćama. Ali...da je reditelj pratio scenario, mi bismo videli Rokija kako odbija meč sa Apolo Kridom, uzima velike pare za to, a onda otvara radnju za kućne ljubimce Adrijani!

Stalone je jednom prilikom, kada je otkrio kako je Roki trebalo da se završi rekao: "Ne zvuči dramatično kao prava stvar, zar ne?!". Ne! Hvala Bogu na dorađivanju scenarija...

"Osmi putnik"

Režiser Ridli Skot je želeo da u SF klasiku iz 1979. godine vanzemaljac (osmi putnik) odgrize glavu Elen Ripli koju je igrala Sigurni Viver.

Stvorenje bi tada uspostavilo kontakt sa Zemljom, govoreći glasom Riplijeve...Čelnici studija su zabranili reditelju da se igra, ali samo zato što su hteli da na kraju umre negativac, a ne heroj.

"Sedam"

Psihološki triler iz 1995. godine u kojem detektivi (koje igraju Bred Pit i Morgan Frimen) jure serijskog ubicu Džona Doa (Kevin Spejsi) nije trebalo da se završi tako kako jeste. Odnosno jeste, ali...

Džon Dou je serijski ubica koji muči svoje žrtve na najgore moguće načine, terajući ih da u smrti iskuse jedan od sedam smrtnih grehova, onaj koji je počinio za života. Njegova poslednja žrtva je žena detektiva Milsa (Breda Pita) koju u filmu igra Gvinet Paltrou, a kojoj odseca glavu.

U poslednjoj sceni, Mils ubija Doa, a zapravo je to trebalo da uradi lik Morgana Frimena.

"Nešto u vezi Meri"

...nije trebalo da ima srećan kraj.

Ubrzo pošto bi Ted Stroehman (Ben Stiler) smuvao Meri (Kameron Dijaz) udara ga autobus i on umire.

"Trebalo je da se završi tako što Ted umire, ali nismo bili zadovoljni kako je to izgledalo", rekao je reditelj Bobi Fareli. "Onda smo rešili da snimimo srećan kraj".

"Rambo: Prva krv"

Franšiza koja obiluje nasiljem mogla je da se završi onda kada je i počela...da se pratio scenario.

Da li znate da je Silvester Stalone planirao da Rambo na kraju filma izvrši samoubistvo? Scena u kojoj vijetnamski veteran oduzima sopstveni život je čak i snimljena, ali nikada nije ugledala svetlost dana.

"Ptice"

U klasičnoj adaptaciji romana Dafne du Maurije, ptice koje napadaju iznenada prestaju svoj krvoločni pohod i sve se vraća u normalu...ali reditelj Alfred Hičkok je isprva želeo drugačiji kraj za svoj film iz 1963. godine.

On je želeo da se film završi zlosutno - milionima ptica koje prekrivaju most Golden Gejt u San Francisku...

"Hari Poter"

Dž. K. Rouling proslavila se svojim knjigama o čarobnjaku Hariju Poteru. Ipak, otkrila je da sam kraj knjige nije onakav kakav je prvobitno trebalo da bude. Ona je otkrila da je Hermiona Grejndžer trebalo da bude u vezi sa Harijem Poterom, ali da se, iz samo njoj poznatih razloga, na kraju predomislila.

Hari se oženio sa Džini Vizli i ima troje dece, a Ron i Hermiona imaju dvoje dece.

Izvor: Mondo

Pogledajte još