Beograd kupuje BusPlus i menja mu ime?

On očekuje da će najkasnije u narednih nekoliko sedmica biti postignut dogovor sa firmom "Apeks" oko Bus plusa.

"Odlučni smo u nameri da postignemo dogovor u narednih nekoliko nedelja. Niašli smo na dobar odziv sagovornika, postigli dogovor oko većine pitanja i ostalo je još nekoliko spornih pitanja i verujem da smo blizu dogovora", rekao je Vesić.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini grada naveo da je ideja da se odnosi između grada i "Apeks" urede u novom pravnom okviru koji će podrazumevati drugačiji ugovor i da grad, odnosno Direkcija za javni prevoz, preuzme naplatu, izdavanje kartica i sve vitalne funkcije "Bus plusa" kako bi se povećala naplata i uspostavilo bolje poverenje sa građanima koji koriste taj sistem.

Kako je rekao, "Bus plus" je jedan od najvećih nasleđenih problema, koji je "dramatičan" za saobraćaj i koji je prouzrkovao pad prihoda od naplate karata, a time i potrebu za većim subvencionisanjem GSP-a.

Vesić je naglasio da će dogovor biti javno objavljen i da se ništa neće kriti od građana navodeći da će ako grad bude preuzeo sistem "Bus plus" zvati drugačije, kao i da će biti uvedene određene promene u sistem, ali da će osnove naplate i funkcionisanje sistema ostati iste.

"Ako ne bude dogovora grad zadržava pravo da preduzme mere da zaštiti javni prevoz", rekao je Vesić, a na pitanje kakve će to mere biti nije želeo da precizira, ali je rekao da dogovor za sada ide dobro.

Vesić je naveo da će razgovor sa "Apeksom" biti nastavljen danas.

Izvor: B92

Pogledajte još