Šarić najbolji mladi košarkaš Evrope, Micić peti

Za Šarića je glasalo 8.644 navijača, dok je hrvatski reprezentativac dobio 503 glasa košarkaških stručnjaka. Igrač Fenerbahčea Kenan Sipahi zauzeo je drugu poziciju iako je imao čak 25.233 glasa navijača, ali je od stručanja dobio 159 glasova.

Treće mesto je po glasovima osvojio Grk Janis Antetokunmpo, a četvrto španski košarkaš Aleks Abrines.

Igrač Mega Vizure Vasilije Micić je na petom mestu osvojio 5.924 glasa navijača i 123 glasa stručnjaka.

Šarić (19), najbolji mladi igrač Evrope, prošle je godine predvodio reprezentaciju Hrvatske na Svetskom prvenstvu igrača do 19 godina, a to takmičenje je završio na drugom mestu po rankingu – u proseku je po meču postizao 20,3 poena, beležio 11,2 skoka i 4,2 asistemcije.

On je, takođe, izabran i u najbolji tim tog šampionata, navodi se u saopštenju Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Nakon toga nastupio je i za seniorsku reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Šarić nije samo "grejao klupu", već je provodio po 17,7 minuta po meču na terenu.

I u ekipi Cibone imao je zapaženu ulogu i pomogao je svom timu da dođe do titule prvaka u Hrvatskoj, a trenutno je najkorisniji igrač Jadranske lige.

"Imao sam zadovoljstvo da gledam ovog mladića na Evropskom prvenstvu i ne sumnjam da je ovo samo vrh ledenog brega onoga što će Dario postići u košarci", rekao je vršilac dužnosti predsednika FIBA Siril Kumans.

Pogledajte još