Čavić dobio stan

BEOGRAD, 4. avgusta 2009. (Beta) - Fond B92 dodelio je danas plivaču Miloradu Čaviću trosoban stan na doživotno korišćenje u beogradskom naselju Bežanijska kosa.

Čavić, osvajač zlatne medalje u disciplini leptir na 50 metara i srebrne u duplo dužoj deonici na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Rimu, dobio je trosoban stan od 84 kvadratna metra na doživotno korišćenje.

"Zadovoljan sam jer se posle šest godina priče o stanu sada sve dobro završilo. Srbija me nije razočarala. Više se neću pitati gde ću spavati u Srbiji kada dođem na odmor. Ovo će biti moje mesto, imaću svoj krevet", rekao je Čavić po dodeljivanju ključeva.

Čavić je istakao da se navikao na popularnost, ali da mu je bilo lakše u SAD jer tamo nije bio poznat. On je rekao i da očekuje da će po završetku karijere ostati u Srbiji.

"Moji roditelji žive u Kaliforniji, ali to nije moj dom. Već sam se navikao na popularnost, ali želim svoje privatno mesto, ovde ću živeti normalno. Cilj mi je da upišem postdiplomske studije i kada završim plivačku karijeru želim da uradim mnogo više za ovu zemlju", rekao je on.

Glavni i odgovorni urednik B 92 Veran Matić rekao je da je prošle godine Fond B 92 pokrenuo kampanju "Čavića za komšiju" i da je vrlo brzo došao do donatora koji su omogućili da se plan ostvari.

On je istakao da je predsednik Srbije Boris Tadić "svojim autoritetom pomogao akciju".

Predsednik Srbije Boris Tadić zahvalio je Čaviću na osvojenim medaljama i rekao da bi uspešni sportisti morali da budu adekvatno nagrađeni.

"Važno je da stanemo iza takve građanske inicijative. Nadam se da će se Čavić odmoriti u svojoj kući. Niko ne može preko reda da dodeljuje stanove, jer takva prakasa urušava državu", rekao je Tadić.

Čavić će na Bežanijskoj kosi živeti u blizini bake i drugih rođaka, a dobro se čuvala tajna o novom susedu, pošto stanari zgrade do jutros nisu znali ko će im biti novi komšija.

Pogledajte još