Tri čudesna napitka: Izlečite prehladu za jedan dan!

Počevši sa borbom protiv prvih simptoma prehlade u pocčtnoj fazi, moguće je da se spreči razvoj ozbiljnih oboljenja (gripa, bronhitisa itd) i zapaljenskih procesa u organizmu.

Šta raditi ako osećate prve simptome prehlade i kako zaustaviti širenje bolesti i ojačati opšte zdravstveno stanje?

Ova tri jednostavna, ali efikasna i proverena narodna recepta pomoći će vam da se izborite sa početnim simptomima prehlade i gripa, zaustaviti i spečiti napredovanje bolesti.

1. Ovaj napitak je prirodna zamena za popularan „Coldrex i „Ferveks“, koji možete napraviti sami bez odlaska u apoteku, a koji je jednako efikasan da ne kazemo i bolji. Ako osećate prve simptome prehlade ili gripa uradite sledeće: u 1,5 litar prokuvane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte 1 supenu kašiku krupne (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu u sebi poseduje šumeca tableta ili vitamin C u prahu. Po želji mozete zasladiti kašikom meda. Dobro promešajte i popijte ovaj rastvor u roku 1,5 sata. Po potrebi ponovite jos jednom.

2. Kod prvih simptoma prehlade odlično pomaže i ovaj recept.
Ugrejte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 kašikice mlevenog bibera i 1 kašiku meda. Promešajte i popijte toplo pred spavanje.

3. I treći, provereni recept, 100% efikasan.
Ne može se reći da je ova mešavina ima prijatan ukus, ali veoma je efikasna. Flašu piva od 0,5 l (tamnog ili svetlog) naspite u u šerpicu i ugrejte, da bude vruće. Skinite sa vatre i dodajte 2 kašike meda i prstohvat cimeta i karanfilića i promešajte. Pijte u toku večeri, pred spavanje, malim gutljajima. Posle lezite u krevet. Ovaj napitak omekšava i smanjuje kašalj, poseduje anti inflamatorno dejstvo, podstiče znojenje, koje izvlači prehladu iz organizma. Jer znojenje, kao i u slučaju sa receptom sa vinom, odavno je poznata i priznata metoda lečenja početnih simptoma prehlada i gripa, koje uključuje odbrambene mehanizme organizma, koji se bore sa virusima.

U sva ova tri slucaja mozete prirodnim pitem pobediti prve simptome prehlade i gripa bukvalno za jedan dan.

Izvor: Uspešnažena.com

Pogledajte još