Mirnoća i racionalnost za uspeh protiv Apoela

BEOGRAD, 4. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović izjavio je da je ekipa svesna teškog posla u revanš utakmici sa Apoelom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojem će mirnom i racionalnom igrom pokušati da nadoknadi dva gola zaostatka.

Partizan je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, na Kipru izgubio sa 2:0, a Jokanović je istakao da je ekipa "sama sebi napravila problem".

"Posle slabe igre u prvom meču, očekuje nas težak i važan meč. Možemo da postignemo dva ili više golova protiv svake ekipe, pa i protiv Apoela", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

"Sami smo stvorili problem, a sada sami moram da uradimo sve kako bi prošli dalje. Verujem, ipak, da ćemo kao i uvek imati veliku podršku sa tribina", dodao je on.

Jokanović je istakao da Partizan, uprkos zaostatku od dva gola, neće od prvog minuta "srljati" u napad.

"Potrebne su nam mirnoća i racionalnost, iako ćemo u nekom trenutku morati da odigramo i rizično. Nisu nam potrebne ludosti na terenu, fudbal je samo igra u kojoj je cilj nadmudriti i, na neki način, prevariti protivnika", objasnio je on.

Nakon prvog meča na Kipru, Jokanović je priznao da je napravio neke greške u vođenju tima, ali nije želeo da ih obrazlaže novinarima, već je razgovarao sa igračima u svlačionici, "koja je mesto za takve stvari".

"Želim ponovo da vam se predstavim. Igrao sam po sedam godina u Srbiji i Španiji, zabeležio 51 nastup za Čelsi i osvojio devet trofeja u karijeri. Učestvovao sam na Svetskom i Evropskom prvenstvu i ceo život se bavim fudbalom. Možda su neki od vas zaboravili na to, pa je ovo dobra prilika da vas podsetim. Možda je srpski fudbal manje potreban meni, nego ja njemu", odgovorio je Jokanović na novo, današnje pitanje novinara o greškama iz prvog meča.

Jokanović je dodao da iskusni odbrambeni igrač Mladen Krstajić nije uspeo da se oporavi od povrede i neće igrati sutra, dok će se Adem Ljajić, koji je propustio meč na Kipru zbog obaveza mlade reprezentacije, naći u kombinaciji za tim.

"Ljajić ne bi trebalo da bude umoran od puta i utakmica. On ima 17 godina i rano mu je za to", zaključio je Jokanović.

Štoper Partizana Goran Gavrančić rekao je da je cilj "crno-belih", uprkos porazu u prvoj utakmici, ostao plasman u Ligu šampiona.

"Imamo nepovoljan rezultat sa Kipra, gde smo i sebe iznenadili lošom igrom. Mi ne možemo da odigramo gore nego u prvoj utakmici. Došlo je vreme da ispravimo greške i da nastavimo ka cilju, Ligi šampiona", poručio je Gavrančić. 

Utakmica između Partizana i Apoela igra se sutra od 20.45 na stadionu u Humskoj, a kako je najavljeno iz beogradskog kluba, goste će bodriti više od 1.300 navijača.

Pogledajte još