Beograd: Dve osobe ranjene nožem, muškarac povređen u saobraćajnoj nesreći

"Muškarac star 35 godina je u Ulici kralja Petra, ispred broja 14 u Starom Gradu oko 21.25 časova zadobio ubodnu ranu nožem na levoj strani stomaka i u predelu desne prepone, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra", rekla je Macura.

Ona je rekla da je mladić star oko 26 godina u Ulici Radnih akcija u Železniku oko 00.30 sati, takođe je ranjen nožem. On je zadobio povredu čeonog dela glave i dve ubodne rane u predelu leve butine, a prevezen je u Urgentni centar.

"Muškarac star oko 32 godine, vozač, u udesu oko 03.20 časova na uglu ulica Nemanjine i Sarajevske, zadobio je povredu vratnog dela kičme, a prevezen je u Urgentni centar"
, navela je portparol Hitne pomoći.

Macura je navela da je Hitna pomoć tokom noći u Beogradu obavila 112 intervencija od kojih 12 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 245 intervencija od kojih 62 na javnim mestima.

"Lekarima su se od hroničnih pacijenata, najčešće obraćali srčani i psihijatrijski bolesnici"
, rekla je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala uzimanje dovoljno tečnosti, provetravanje prostorija u kojima se boravi, oprez u saobraćaju, a astmatičarima redovnu terapiju i upozorila da je potrebno čuvati se respiratornih virusnih infekcija.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još