Višnje u čokoladi

Ljubavna priča, prema drami "Cinici" Anatolja Marijengofa, o ženi Olgi koja za vreme ruske revolucije voli tri čoveka i o tome kako točkovi istorije određuju lične živote.
Dramu sa elementima romanse režirao je Goran Šušljik, ulogu Olge tumači Vjera Mujović, koja je uradila i dramatizaciju romana.Ostale uloge su poverene Vuku Kostiću,  Branislavu Trifunoviću, Marinku Madžgalju, Mikiju Damjanoviću i Danici Anastasijevoj.
Vjera Mujović je i prevodilac romana "Cinici", za koji je Brodski svojevremeno rekao "čuda su čuda,  jer se ne stvaraju sistematski,a 'Cinici' su čudo , remek - delo".
Ovo je priča na fonu rata, gladi, vaški, zločina - koja nam govori da je vredno živeti , ako  ni zbog čeg drugog, onda zbog jedne višnje u čokoladi. Drama o junacima, cinicima, romanticima i kanibalima. O ljudima koji misle na knjige, višnje u čokoldi i francuske karmine, a u novinama čitaju o tome kako je jedan seljak, ne mogavši da izdrži muke gladi, zaklao svog sedmogodišnjeg sina i o tome kako je od pegavog tifusa bolesno milion i po ljudi.
Ceo prihod od predstave namenjen je porodicama žrtvava  železničke nesreće u mestu Bioč u Crnoj Gori. 
Video radove i dizajn svetla za predstavu uradio je Milan Tvrdišić, scenogrrafiju Goran Joksimivić, kostim Ljiljana Petrović, kompozitor je Irina Dečermić, a muziku izvode Miško Plavi, solo harmonika i Irina Dečermić, klavir. 

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.