Hjuz zatražio od Maradone da ne zove Teveza u tim

BEOGRAD, 4. avgusta 2009. (Beta) - Trener engleskog fudbalskog premijerligaša Mančester sitija Mark Hjuz zatražio je od selektora argentinske reprezentacije Dijega Maradone da izostavi iz tima igrača Karlosa Teveza za prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

Prijateljska utakmica između Rusije i Argentine igra se sutra u Moskvi, a Hjuz ne želi da pusti novog igrača Sitija jer se nije dovoljno oporavio od povrede.

"Mislimo da Karlos ne bi trebalo da igra na toj utakmici, već da ostane u Engleskoj. Lekar argentinske reprezentacije je došao u klub da vidi Karlosa i danas će razgovarati Maradonom", rekao je Hjuz za klupski sajt.

Hjuz je rekao i da deo odgovornosti za Tevezovu povredu snosi i reprezentacija Argentine.

"Bilo bi dobro kada bi Tevez ostao, pošto nije obavio pripreme sa klubom. Povredio se na poslednjoj utakmici reprezentacije, a povredu je pogoršao kada se okliznuo u kupatilu u Južnoj Africi, gde je bio sa nacionalnim timom", dodao je on.

Trener Sitija rekao je da očekuje da će 25-godišnji napadač biti spreman za početak takmičenja u Premijer ligi, ali da i dalje ima problema sa nezalečenom povredom.

Pogledajte još