Snežna oluja u Japanu: Troje mrtvih, 500 povređenih

Zbog nevremena je otkazano više od 740 letova, a bez električne energije je ostalo oko 40.000 japanskih domaćinstava, nakon što je meteorološka služba izdala upozorenje na opasnost od velike snežne oluje na području glavnog grada, prenela je agencija AFP.

Tokom jučerašnjeg dana je u Tokiju napadalo 22 centimetra snega, što je prvi put od 1994. godine da je u tom gradu snežni pokrivač bio veći od 20 centimetara.

Dve ženske osobe stare 88 i 90 godina su juče poginule u saobraćajnoj nesreći dok su putovale prema staračkom domu u gradu Išikava, u centralnom Japanu, saopštila je policija, dodajući da je jedan od automobila koji je učestvovao u nesreći zbog leda udario u drugo vozilo.

Treća žrtva je jedan muškarac, koji je poginuo u Naganu kad je na pružnom prelazu u njegov automobil udario voz. Japanski mediji navode da se širom zemlje dogodilo još 3.200 saobraćajnih nesreća uzrokovanim lošim vremenskim uslovima na putu.

Japanski mediji navode i da je u najmanje 494 osobe povređeno širom zemlje u incidentima uzrokovanim snežnom olujom.

Očekuje se da će danas i sutra u Japanu sneg nastaviti da pada u Tokiju, pa su nadležne službe pozvale gradjane da ne izlaze napolje ukoliko to nije neophodno.

Zbog obilnih snežnih padavina su juče otkazana 742 leta, a očekuje se da će tokom sutrašnjeg dana biti otkazano još letova sa svih japanskih aerodroma.

(old_image)

Zbog snega su privremeno zatvoreni aerodromi u Hirošimi i Kagavi na zapadu zemlje.

(old_image)

Pored toga, japanske železnice su privremeno obustavile polaske brzih vozova "Šinkasen" na zapadu Japana, što je poremetilo planove više od 100.000 putnika, objavili su lokalni mediji.

Izvor: 24sata/ foto: AP

Pogledajte još