Kako da pobegnete od modne rutine

Odmah ćemo vam reći surovu istinu: Ako želite da se otrgnete od modne rutine, moraćete da investirate u nove komade. To naravno zahteva vreme i novac, ali kada se jednom pomirite sa ovom činjenicom, dalje je lako.

Fashion sken vašeg ormana

Pregledajte svoju garderobu i izdvojite omiljene komade, što ne moraju nužno biti oni koje najčešće nosite. Dakle, obratite pažnju na sve što volite da nosite ili vam se dopada kako izgledate u tome. Probajte da nađete zajedničku crtu svim komadima – da li su sličnih boja, krojeva, stila? Zapišite šta vam se na njima sviđa.

Sve ono što ne nosite iz bilo kog razloga, poklonite nekome ili prodajte preko interneta. To bi mogao da bude mali, ali važan početak prikupljanja budžeta za novu odeću.

Pametna šoping lista

Zamislite da imate neograničen pristup odeći i aksesoarima iz celog sveta. Sa čime biste uparili svoje omiljene komade koje već imate, tako da ih možete nositi svakog dana? Nemate ideju? Prelistajte pažljivo Cosmo modne stranice i pregledajte kategoriju Moda na našem sajtu. Ali nemojte se zaustaviti na tome. Odlutajte do sajtova luksuznih brenodova i pogledajte njihove nove kolekcije. Nema veze što vam je ta odeća nedostupna, editorijali i fotografije vam mogu poslužiti kao inspiracija za nove načine kombinovanja, boje, materijale i krojeve koje možete potražiti u pristupačnoj varijanti.

Na ovaj način ćete lako napraviti spisak stvari koje su vam potrebne. I slobodno budite precizni – napišite koji tačno komad želite i u kojoj boji, kako biste mogli da ga kombinujete sa što više stvari koje imate. Poslednje što želite da uradite jeste da kupite sako gotovo identičan onom koji već imate, bez obzira da li volite da ga nosite ili ne!

Kada napravite detaljan spisak želja, odaberite one koji su vam najpotrebniji i počnite od njih, jer verovatno nećete biti u mogućnosti da kupite baš sve što vam je palo na pamet.

Modna patrola na terenu

Krenite u potragu. Potražite online šopove, izdvojite jedno popodne za lutanje po tržnim centrima, bez obaveze da nešto kupite. Zapišite šta ste videli od onoga što se poklapa sa vašim spiskom. Odmerite cene i kvalitet. Ako kupujete one ključne i večne komade, neka vam ne bude žao da odvojite malo više, ne biste li sigurni da je to prava stvar. Kada završite sa jednom stavkom, pređite na sledeću.

Izvor: Cosmopolitan

Pogledajte još