Evo kako da "ubijete" pesimizam u nekoliko koraka

Ne zaboravite da mi svoja razmišljanja učimo, stičemo ih poput navika i itekako smo odgovorni za svoj uspeh. Srećni ljudi se ne porede sa drugima. Čestitaju sami sebi i na malim stvarima i na malim uspesima koje postižu na putu prema zadatom cilju.

Šta se nalazi na putu ka sreći?
Na prvom mestu je perfekcionizam. Dobro, nije nikada dovoljno dobro. Spustite kriterijume i osećajte se dobro jer ste uradili nešto dobro, možda nije savršeno, ali drugi bi vam sigurno čestitali. Čestitajte sami sebi.

Da li ste primetili osmeh voljene osobe, čaj koji vam je skuvala, pecivo koje vam je donela. Jeste li primetili da vas šef pozdravlja s poštovanjem ili da vam je u mejlu napisao bravo ili dobro obavljen posao?

Zaboravite na romantične scene iz filmova ili aplauz svih zaposlenih za vaš uspeh. Radujte se svaki dan upravo sitnicama voljenih i onih nadređenih ili vaših kolega.

Nemojte da se obeshrabrite. Težak je put, ali ako ovako nastavite nikada nećete biti srećni, jer zapravo budite iskreni, nikada, ali baš nikada nećete biti zadovoljni sami sa sobom ili s onim što radite. A verujte da to okolina i primećuje, pa tako niko neće voleti da ima u svom okruženju upravo takve osobe, jer nemate pozitivnu energiju i jednostavno niste nasmejani.

Razmislite i onome što zaista želite da uradite za sebe. Otvorite oči za ono dobro u životu i izbacite iz sebe ono negativno, kao i takve ljude.

Požurite da vas neko ne bi odbacio upravo zbog vaše negativnosti, odnosno odbojnosti.

Izvor: Jutarnji list
Foto: Morguefile

Pogledajte još