Zvezda prvi finalista Kupa

Zvezda će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala, u kojem će se od 21.00 sastati Mega Vizura i FMP.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Demarkus Nelson sa 21 poenom, Raško Katić postigao je 16, a Tadija Dragićević 12. Radnički je predvodio Marko Marinović sa 21.

Rivali iz Jadranske lige igrali su ravnopravno tokom većeg dela poluvremena. Zvezda je uglavnom vodila, a Radnički je "jurio" rezultat. Niko od crveno-belih rivala nije uspevao da povede u početku.

Beograđane je u početku vodio Jaka Blažič, a Kragujevčane Marinović, koji je u prvih pet minuta postigao sedam poena.

Domaći tim je posle 10 minuta imao prednost 21:19, ali je u drugoj četvrtini stao Marinović, a Zvezda je počela da pravi osetniju razliku, da bi u finišu deonice koševima Raška Katića, Demarkusa Nelsona i Čarlsa Dženkinsa povela sa maksimalnih 12 poena, 46:34.

Radnički je u finišu prvog poluvremena delovao nemoćno, a Zvezda je igrala lako i kompaktno i delovalo je da će domaći tim u drugom poluvremenu nastaviti u istom stilu, ali je situacija na terenu bila sasvim drugačija.

Sava Lešić je uz pomoć Kalinića, Jovića i Marinovića napravio seriju od 20:2 i Radnički je poveo sa 54:48. Prvih 10:0 Kragujevčani su napravili za samo dva minuta. Radnički je u trećoj četvrtini stigao i do šest poena prednosti, 59:53 i 64:58 na kraju treće deonice.

Radnički je držao prednost u četvrtoj deonici najviše zahvaljujući probuđenom Marinoviću, ali je Zvezda pomoću Katića, Nelsona i Dženkinsa uspela da izjednači dva minuta pre kraja.

Kragujevčani su u finišu igrali brzoplete i neizgrađene napade, a domaći tim je strpljivo pogađao, da bi manje od minut pre kraja stigao do prednosti 78:73.

Tu, međutim, nije bio kraj. Marinović je postigao trojku 46 sekundi pre kraja, a onda je iznudio faul u napadu Dženkinsa. Zvezda, međutim, nije bila u bonusu, a taj napad Radničkog završio se promašenom trojkom Lešića.

Gosti su napravili brz faul, Dženkins je postigao oba penala i rešio uzbudljiv meč rezultatski, mada je do kraja utakmice viđena drama na parketu.

Marinović je fauliran u jednom napadu, a posle toga ga je grubo odgurnuo Katić. Sudija Uroš Obrknežević dosudio je obostranu ličnu grešku, a posle gužve je dosudio tehničke greške Marku Simonoviću i Savi Lešiću.

Utakmicu je posmatralo 5.300 gledalaca. Deo publike jako burno je reagovao posle nekih sudijskih odluka u drugom poluvremenu, tako da je na teren uletelo mnogo predmeta, ali niko nije pogođen.

Beta

Pogledajte još