Propusti u istrazi o pregaženoj ženi: Jugo nije veštačen

Ristićeva je vodila istragu nesreće od 5. februara u kojoj je oko 23 sata na pešačkom ostrvu automobilom “jugo” pregažena Nevenka Turović (44).

Nevenka Turović i dalje je u komi, priključena na aparate u Urgentnom centru. Lekari ocenjuju da je žena u kritičnom stanju zbog brojnih povreda unutrašnjih organa.

Pročitaj i: Žena teško povređena kod okretnice na Konjarniku bori se za život
Preminula žena koju je na pešačkom ostrvu u Ustaničkoj pregazio "jugo"

Ona je propustila da pošalje vozilo na DNK veštačenje, što je dovelo do uništavanja bioloških tragova. Zahvaljujući njoj, “jugo” je umesto u MUP-u završio na parkingu JKP “Parking servis” u Ulici Jurija Gagarina. Policija je već juče htela da automobil preda vlasniku, ali se od toga odustalo nakon što je porodica u policiju dovela svedoke koji su potvrdili da su u automobilu bila dvojica mladića.

Jedino za šta je tužilac izdala nalog bio je vanredni tehnički pregled “juga” da bi se proverilo da li je u trenutku nesreće automobil bio ispravan.

Zbog brojnih propusta posle kojih će teško biti utvrđeno da li je u vozilu bila još jedna osoba, istragu je juče preuzela Uprava kriminalističke policije Beograda.

- Saobraćajna policija nije napravila nikakvu grešku. Odlično su uradili zapisnik, odnosno uradili su sve istrage što su mogli nakon što su stigli na lice mesta - navodi Miloš Bukvić, sestrić Nevenke Turović za čiji se život bore lekari Urgentnog centra.

Saobraćajnom veštaku Milanu Božoviću nije jasno zbog čega je automobil bio na tehničkom pregledu, kao i da je tužilac morao da osigura vozilo i naredi veštačenje.

- Ukoliko postoje svedoci koji tvrde da su u automobilu dvojica, a ne jedan, onda je dežurni tužilac morao da naredi DNK veštačenje, kojim bi se utvrdilo koliko je osoba bilo u automobilu i ko je vozio. Ogroman je propust i što automobil nije osiguran jer je na javnom parkingu dostupan svima i nije izolovan od atmosferskih prilika - priča Božović.

Sestrić sumnja da su propusti u stvari unapred smišljeni potezi kako se ne bi otkrilo ko je vozio “jugo” pa je istragu povela Kriminalistička policija. Svedoci, dodaje on, iako je Aleksandar Radović (22) priznao krivicu, navode da je vozač bio drugi mladić koji je pobegao.

- Mladić je, ili pod nečijim pritiskom ili za novac, priznao da je bio vozač. Vozač je i dalje zaštićen. Radović je na VMA prevezen zbog posekotina glave. Kada vidite automobil, jasno je uočljivo da je takve povrede mogao da dobije samo na mestu suvozača, gde je puklo staklo. Strana vozača je neoštećeno - navodi i drugi sestrić Njegoš Bukvić pokazujući fotografije razlupanog “juga”.

Sestrići tvrde da neće odustati dok ne pronađu ko je udario njihovu tetku. Ne žele da neko sakrije zločin.

- Ne znamo ko je bio vozač, da li je u pitanju sin moćnika iz policije kao što neki tvrde, ali to nas ne interesuje. Želimo da odgovara za svoj postupak, za suludu vožnju i to što je teško povredio našu tetku koja je čekala da pređe ulicu - navode Bukvići.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija

Pogledajte još