Suzana Grubješić URS-ov kandidat za gradonačelnika Beograda

Grubješić je, na konferenciji za novinare u sedištu te stranke,rekla da svaka vlast, pa i beogradska treba da bude bliža građanima i da gradske opštine moraju da imaju više novca i nadležnosti.

Prema njenoj oceni, neodrživo je da sedam osmina gradskog budžeta, koji iznosi 65 milijardi dinara, ostaje gradu, a da se jedna osmina deli na 17 gradskih opština.

- Beogradu su neophodni ozbiljni investitori, koji će otvoriti nova radna mesta, jer je i u Beogradu nezaposlenost ogromna, kao i u celoj Srbiji. Neke velike investitore oterala je gradska birokratija, odugovlačenjem izdavanja građevinskih dozvola, a neke bezobzirnost i arogancija pojedinaca iz republičke vlade - rekla je Grubješić.

Ona je dodala da se Beograd širi i zalazi duboko u Šumadiju, tako da i Aranđelovac traži da postane beogradska opština.

Grubješić je ukazala da URS želi da Beograd ponovo postane svet, prepoznatljiv po energiji, entuzijazmu, beogradskom duhu, humoru i idejama, a da mu je osim šoping centara, potrebna i jasna strategija i planovi razvoja.

Predstavljajući Grubješićevu, lider URS-a Dinkić je rekao da je ona kandidat za gradonačelnika jer je skromna, iskrena, sposobna i vredna, “prava Beograđanka po opredeljenju”.

- Suzanu možete sresti u gradskom prevozu, taksiju, na ulici, na rok koncertima i njena želja je da Evropu dovede u Beograd i u Srbiju, a za nju su vrata otvorena u svim evropskim prestonicama - dodao je Dinkić.

izvor: Blic

Pogledajte još