Najzaraznija igrica u 2013. odlazi u istoriju!

Nakon što ju je kreirao za svega tri dana i postavio je u maju 2013. za besplatno preuzimanje (Apple App Store, Google Play Store), Dong Ngujen iz Vijetnama nije ni slutio kakvu će popularnost doživeti ova aplikacija.

Igrica je do sada preuzeta više od pedeset miliona puta, nedavno se pojavila i verzija za Windows Phone, a Flappy Bird već mesecima suvereno vlada listama najpopularnijih besplatnih igrica. Ipak, sve je to počelo da smeta njenom kreatoru, koji je najavio najverovatnije skoro gašenje aplikacije.

Ngujen je na svom Twitter nalogu i ranije napisao da nije ni sanjao o ovakvom uspehu, koji ga sve više opterećuje. U svojim tvitovima objavljenim 8. februara on navodi da će u roku od 22 sata, odnosno sredinom 9. februara, igrica biti uklonjena sa sajtova za preuzimanje aplikacija.

"Ne mogu više ovo da podnesem", napisao je on.

"Ovo nema nikakve veze sa pravnim stvarima, jednostavno ne mogu više da podnesem ovo. Takođe, nemam nameru da prodam 'Flappy Bird', milim vas bez pitanja. I dalje ću praviti igrice."

Njegova najava rastužila je, pa čak i iznervirala brojne fanove igre, a na Twitteru se pojaviloo i nekoliko profil "Spasite Flappy Bird" (SaveFlappyBird).

Jedan od tih korisnika objavio je prinstkrin razmenjenih poruka sa Ngujenom, u kojem Vijetnamac pristaje da vrati igru ukoliko tu ideju retvitovanjem podrži 100.000 tviteraša.

"Da, ukoliko mi pokažete da toliko ljudi uživa u igrici, sačuvaćemo je", napisao je on.

engadget.com
Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.