"Zeleno" čišćenje organizma

Jednostavan je za pripremu, visokih je nutricionističkih vrednosti i veoma je ukusan. Pripremite ‘’zeleniš’’ i blender. Nije potrebno da se držite strogo zacrtane recepture, što je dobro, pa tako kreirajte svoj napitak! Originalan i po vašem ukusu. Prioritet je zelena boja povrća i voća.

Postupak: Prvo izaberite bazu za svoj napitak a to može biti bademovo ili sojino mleko kao i neki voćni sok (prirodni, ne kupovni).

Zatim je poželjno da izmiksate posebno sav zeleniš koji ste pripremili : listove mladog spanaća, kelja, peršun,brokoli, blitvu… a zatim da mu dodate avocado ili bananu da bi on dobio kremastu strukturu. Ubacite još u ovaj ‘’koš zdravlja’’ sve što volite i za šta ste raspoloženi: mango, ananas, jabuku, limun, a zatim sastojke iz kategorije super hrane: godži bobice, maku, kakao prah, cimet, đumbir…Na kraju sipajte bademovo ili sojino mleko i uživajte u svojoj kreaciji. Potrudite se da bar nekoliko dana u nedelji ovako započnete svoj dan jer ovaj napitak deluje bazno, alkalizuje vaše telo a zna se da je kisela sredina pogodna za mnoge bolesti. Zato je izbegavajte što više možete a to ćete postići unosom svežeg voća i povrća u formi veoma sočnog smoothi-ja.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.