Novi Sad: Darijanu Musiću ukinuta presuda za ubistvo manekenke Vladislave Červenko

Presuda Darijanu Musiću, koji je u julu prošle godine osuđen na 35 godina zatvora za ubistvo manekenke Vladislave Červenko, ukinuta je.

Apelacioni sud u Novom Sadu je usvojio žalbe branilaca, pa će Musiću ponovo biti suđeno pred Višim sudom. Do donešenja nove presude Musić će biti u pritvoru. Darijan Musić (26) osuđen je u julu prošle godine u Višem sudu u Novom Sadu na 35 godina zatvora zbog ubistva novosadske manekenke Vladislave Červenko.

Kako Nadlanu.com saznaje, Žalbeno veće Apelacionog suda je utvrdilo kao osnovnu bitnu povredu postupka u predmetu okrivljenog Darijana Musića -nejasnu izreku prvostepene presude Višeg suda u Novom Sadu kojom je oglašen krivim za krivično delo teško ubistvo, u pogledu pravne kvalifikacije dela koje je okrivljenom stavljeno na teret.

Darijan Musić se inače tokom policijske potrage za njim oglasio fejsbuk postom uznemirujuće sadržine. Musić je, pišući samo velikim slovima, priznao da je ubio svoju devojku jer ga je "varala sa kojekime dok je bio u zatvoru" i u monstruoznom tonu tvrdi da mu nije bio cilj da ona umre ("saučešće porodici, nisam hteo, jbg").

Musić je tada u poruci izrazio ljubav prema mrtvom telu Vladislave Červenko i najavio da će se ubiti.

Izvor: Kurir / Nadlanu.com

Pogledajte još