"Mikser tango festival" od 14. do 16. februara

U petak se odvija maskenbal sa temom „Dan zaljubljenih 3014. godine“, a organizatori pozivaju posetioce da svojim maskama dočaraju kako bi mogao da izgleda zaljubljeni par za hiljadu godina. Veče će upotpuniti muzika za koju će se pobrinuti tango DJ – Ana Babić i nastup plesne škole „Danza del Arte“, kao i dodela nagrada za najbolju mušku i žensku masku. Cena ulaznice za maskembal je 200 dinara i može se kupiti na ulazu u Mikser House.

Drugog dana festivala Miša Plavšić, prvi tango plesač u Srbiji, će održati seminar za učitelje tanga. Od 17 sati publiku očekuju prezentacije beogradskih tango škola „Cadena“ i „Tango Studio“, kroz koje će posetioci moći da se upoznaju sa radom iskusnih beogradskih tango plesača i učitelja.

Večernji program je rezervisan za svečano otvaranje festivala (21 čas) uz nastupe kamernog orkestra Gudači sv. Đorđa, Bobana Bijelića, i Sonje Kalajić. Posetioci će od 21 i 30 biti u prilici i da čuju kako je zvučao beogradski tango tridesetih godina, nakon čega će uslediti milonga uz tradicionalno argentinsko jelo – empanade i vino.
Cena ulaznice za večernji program je 500 dinara i može se kupiti na ulazu u Mikser House.

U nedelju Miša Plavšić još jednom drži seminar za učitelje tanga, nakon čega se održavaju prezentacije tango škola „Magia“ i „Natural“, koje pored toga što podučavaju tango ples rade i na širenju bogate tango kulture.

Muzički program poslednje večeri obeležiće nastupi kvartreta Miloša Krstića, koji prvi put nastupa upravo na „Mikser tango festivalu“, benda „Profesori“, ansambla „Libercuatro“ i kvinteta „Tanguango“. Nakon koncertnog programa posetioce očekuje ples milonga uz argentinske emanade i vino. Cena ulaznice za koncertni program, koja važi i za milongu, je 500 dinara.

„Mikser tango festival“ je otvoren za posetioce od 21 do 1 čas prvog dana i od 11 do 2 časa drugog i trećeg dana. Prateći programi sva tri dana festivala biće izložba tango fotografija, video projekcije sa svetskih prvenstava, kao i sajam odeće i obuće za tango.

Pogledajte još