Obradović evropskim socijalistima: Hvala vam na kandidaturi Dačića za Nobela

Foto: Beta

"Svi članovi SPS-a su veoma počastvovani vašom podrškom koja predstavlja veliki podsticaj da nastavimo s našim mirotvornim i demokratskim reformama u Srbiji", navodi se u saopštenju posle sastanka u SPS-u s delegacijom grupe socijalista u Evropskom parlamentu na čelu s njenim predsednikom Hanesom Svobodom.

Evropski socijalisti su krajem prošlog meseca, kao i prethodno nekoliko američkih kongresemena, predložili visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton i premijere Srbije i Kosova Ivicu Dačića i Hašima Tačija za Nobelovu nagradu za mir zbog "napora za normalizovanje odnosa dve zemlje".

Na sastanku u SPS-u je razmatrana politička situacija i saradnja sa socijalističkim i demokratskim partijama u Evropi i regionu.

Evropske socijaliste interesovala je i perspektiva donošenja reformskih zakona, a naročito rešenja u okviru budućeg Zakona o radu.

Obradović je istakao da je SPS u proteklih šest godina dao suštinski doprinos sprovodjenju i ubrzanju reformskih procesa u Srbiji, kao i sprovodjenju evropskih standarda i vrednosti, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje i dijaloga SPS s evropskim socijaldemokratskim partijama i o perspektivama formalnog članstva i partnerstva SPS u medjunarodnim organizacijama evropskih socijalističkih i socijaldemokratskih partija.

Beta

Pogledajte još