Neverovatni saveti za lepotu

Koža

Kremu za oko očiju držite u frižideru. Hladna će smanjiti eventualnu natečenost, poboljšati cirkulaciju i prijatno osvežiti taj deo.

Mleko za čišćenje šminke, naročito ako je gušće, osim tuferima, možete koristiti i tako što ćete umasirati određenu količinu na lice, a onda suvim tuferom pokupiti ostatke i sa njim i šminku. Eventualno pređite još jednom i lice će biti potpuno čisto, a niste ga mučili trljanjem, već ste ga i izmasirali.

Ako se mučite sa oblikovanjem obrva, belom ili bilo kojom drugom svetlom olovkom iscrtajte spolja njihov oblik, pa ono što je na liniji ili iznad počupajte.

Ako je maskara krenula da slepljuje trepavice, očistite četkicu. Nekada je dovoljno da samo grubo skinite višak papirnom maramicom ili ubrusom.

Iritacije nakon depilacije, naročito na licu ili rukama, možete tretirali tonikom za problematičnu kožu. Crvenilo i eventualne upale će brže proći. Samo vodite računa da je bez alkohola.

Ako imate problema sa urastanjem dlaka, najbolja stvar koju svojoj koži možete da priuštite je piling na bazi morske soli.

Nokti

Ako su vam se nokti obojilli od laka ili požuteli od neadekvatnog skidača laka, premažite ih limunom i ostavite malo da stoji. Limun je sjajan i u slučaju da vam je koža laktova suva i tamnija.

Nokti će se manje krzati ako turpijanje završite ultra finom turpijom, idealno neka od onih koji se koriste u procesu poliranja nokatne ploče.

Kosa

Šampon nemojte nanositi na isti deo glave pri svakom pranju. Neka kontakt sa kožom glave nekada bude na temenu, nekada pozadi, a onda napravljenu penu rasporedite po ostatku.

Kada sušite kosu fenom, koristite običnu četku za češljanje i prolazite kroz kosu usmeravajući fen od temena ka dnu, odnosno kraju dlake. Isto radite i sa glavom savijenom na dole. Ukoliko vam dlaka nije preterano zahtevna dobićete efekat približan feniranju, sa manje od minimalnim trudom. Najbolje to uraditi kada je već kosa polusuva.

Neposlušne krajeve kose možete ukrotiti i tako što ćete rukama na koje ste naneli običnu kremu za ruke prolaziti kroz kosu. Naravno i specijalizovani proizvodi su dobri, ali ovo može biti brzo rešenje u nestandardnim uslovima.

Izvor: Super žena
Foto: Morguefile

Pogledajte još