Sve samo ne komedija: Tragičan život Frejžera

Iako je u profesionalnom životu postigao mnogo, u privatnom životu je imao više tragedija nego što bi to prosečnom čoveku smelo da se desi.

Roditelji Kelsija Gramera razveli su se kad je imao dve godine, a njegov otac Frenk držao je kafić i restoran pod imenom "Grirs plejs". Kada je došlo do razvoda, majka je Kelsija i njegovu sestru Karen odvela kod svojih roditelja. U početku, Kelsi je imao srećno detinjstvo u domu ispunjenom ljbavlju kojom su ga obasipali majka i deda, ali deda je preminuo kada je Kelsi imao 11 godina.

Brutalni ubica koji "nije opasan po društvo"

Sve je krenulo 25. aprila 1968. godine, čovek po imenu Artur B. Najls zapalio je automobil Kelsijevog oca Frenka Gramera ispred njegove kuće u Sent Tomasu, gde je živeo sa drugom suprugom Elizabet i njihovo četvoro dece (Beti, Džon, Bili i Stiven).

Kada je Frenk Gremer izašao napolje, Najls ga je upucao dva puta. Kelsi je u vreme ovih dramatičnih događaja imao samo 13 godina.

Najls nije proglašen krivim, zbog neuračunljivosti, a proveo je nekoliko decenija na psihijatrijskom lečenju. Godine 1994. godine procenjeno je da on više ne predstavlja opasnost za društvo, pa je oslobođen.

Zastrašujuća sudbina mlađe sestre

Gramer nije dozvlio da ga tragedije sputaju u proživaljavanju punog života
Sedam godna kasnije, kada je Kelsi imao 20 godina, a njegova mlađa sestra Karen 18, nju su silovala četvorica muškaraca, a ubio ju je Fredi Li Glen. Karen Gramer je tog 30. juna 1975. godine taman završavala smenu kao konobarica u restoranu "Red Lobster" u Kolorado Springsu.

Ugurali su je u kola, zaustavili se da bi opljačkali jednu prodavnicu, a onda je odveli u stan u kom su je naizmenično silovali četiri sata. Kada su završili, glavu su joj prekrili krpom i obećali joj da će je odvesti kući.

Umesto toga, brutalno su je napali i ostavili kod obližnjih kamp prikolica. Na suđenju je ustanovljeno da je Glen uzeo LSD i pod uticajem droge izbo Karen Gramer po leđima i rukama, jer se verovatno branila od napada.

Kelsi Gramer je identifikovao sestrino telo kada je nađeno.

Trebalo je da je zaštitim, ali nisam to uradio

Glen je 1976. godine osuđen za tri ubsitva (osim Karen Gramer ubio je još dvoje ljudi) i osuđen je na smrtnu kaznu u gasnoj komori. Ipak, Vrhovni sud Kolorada oborio je presudu 1978. godine.

Na saslušanju za puštanje Glena na uslovnu slobodu, koje je održano 2009. godine, Kelis Gramer je u potresnom svedočenju govorio o strašnoj sudbini koja je zadesila njegovu sestru.

"Bila je tako pametna, dobra i pristojna. Pisala je poeziju... Satima bismo se smejali zajedno... Trebalo je da je zaštitim, ali nisam to uradio. To me je zamalo uništilo. Kada smo čuli da bi ovaj čovek mogao biti oslobođen, patnja je počela ispočetka"
, rekao je Gramer.

Glenu nije odobrena uslovna sloboda, a sledeće saslušanje je ove godine.

Smrt oba brata i najboljeg prijatelja

Kao da ni to nije bilo dovoljno tragedije, pet godina nakon smrti njegove sestre Karen, 1. juna 1980. godine oba brata Kelsija Gramera umrla su iznenada. Stiven i Bili Gramer krenuli su na ronjenje nedaleko od Sent Tomasa. Bili se u jednom trenutku nije pojavio na površini mora, pa je Stiven zaronio kako bi spasao brata. Preminuo je od embolije tokom fatalnog zaronjavanja. teo Bilija Gramera nikad nije ni nađeno.

Poslednja u nizu neverovatnih tragedija koja je zadesila slavnog glumca bila je smrt njegovog najboljeg prijatelja i producenta "Frejžera", Dejvida Andžela, koji je poginuo u terorističkim napadima 11. septembra. Andžel i njegova žena Lin oboje su se zadesili na letu 11 u avionu "Ameriken Erlajnsa", kojeg su teroristi oteli i koj je prvi udario u kule bliznakinje u Njujorku.


Blic

Pogledajte još