Beograd: Oteli autobus i mučili kontrolorku

Incident se dogodio u jedan sat iza ponoći, a srećom, niko nije teže povređen.

Vozač i kondukterka D. Z. (35) proživeli su pravu dramu. Prema nezvaničnim saznanjima, napadači su ušli u vozilo na okretnici u Padinskoj skeli i odmah uperili pištolj u vozača, a primorali ga da vozi mimo svoje trase. Noćna linija 101N saobraća od Padinske skele do Trga, a razbojnici su tražili da ih vozač vozi u skroz drugom smeru, ka Besnom Foku.

"Zahtevali su i od vozača i od kondukterke da ne koriste mobilne telefone. Međutim, vozač se snašao i samo „cimnuo” šefa našeg voznog parka, a pritisnuo je i panik taster. Na taj način policija je uz pomoć GPS-a lako locirala autobus. Tokom vožnje napadači su maltretirali kontrolorku. Vukli su je za kosu i nepristojno dodirivali", kažu u privatnom prevozniku „Presto”.

Kako saznajemo, napadači su stari oko 35 godina i nisu bili u alkoholisanom stanju, a u vozilu se nalazilo i nekoliko putnika. Kada je vozač autobusa stigao do Besnog Foka, razbojnici su izašli napolje i pobegli.

Treća otmica od juna 4. 6. 2013. Lažni policajac A. I. (29) preteći replikom pištolja pokušao da otme autobus na liniji 25 privatnog prevoznika „Beobus“ i natera vozača da promeni trasu i odveze ga do Begaljice. 9. 1. 2014. LJ. G. (65) pretio da će bombom da raznese autobus na liniji 56, a potom izvadio sekiru i prisilio vozača da vozi na Banovo brdo umesto na Zeleni venac.

"Ubrzo su stigle i dve patrole policije, a autobus je zajedno sa vozačem i kondukterkom prevezen u policijsku stanicu Borča, gde su ga istraživali inspektori", kažu u „Prestu”, i dodaju da će vozač i kondukterka dobiti nekoliko dana slobodno da bi se odmorili od pretrpljenog šoka.

Izvor: 24sata

Pogledajte još