Sinoćna eksplozija uznemirila Sarajlije, danas nastavak protesta

Foto: Beta, AP / Samir Yordamovic

Eksplozivna naprava nepoznatog porekla eksplodirala je na platou ispred Skenderije, a povređenih nije bilo, javio je sarajevski portal Klix.ba.

"Eksplozija se desila kod ulaza u Ledenu dvoranu. Nemamo informacija o povređenima, a pričinjena je materijalna šteta"
, rekli su u MUP-u.

Na obližnjim radnjama polupana su stakla, a više informacija bit će poznato nakon uviđaja koji vrši dežurni tužitelj.

Sinoć u Sarajevu nije bilo incidenata, ali nekolicina onih najupornijih koji su ostali na raskrsnici kod Higijenskog zavoda, rasterani su.

Nakon nekoliko sati blokade glavnih raskrsnica na Skenderiji, kod Higijenskog zavoda i Alipašine ulice, saobraćaj u glavnom gradu BiH je normalizovan u večernjim satima.

Međutim, prethodno je došlo do manjeg sukoba nakon što je grupa muškaraca izašla iz Audija i rasterala nekolicinu demonstranata kod Higijenskog zavoda.

U celi slučaj se uključila i policija koja je razdvojila sukobljene strane.

Demonstranti koji već četiri dana protestuju u centru Sarajevu najavili su da će proteste nastaviti sve dok Vlada Federacije BiH ne podnese ostavku, a protesti građana najavljeni su i u drugim gradovima - u Mostaru, Tuzli, Brčkom i drugim mestima širom BiH.

Novo okupljanje u glavnom gradu BiH najavljeno je za danas oko podn,e prenela je Radio-televizija Bosne i Hercegovine. Predstavnici demonstranata su najavili da će Sarajevo držati u blokadi do ostavke federalne Vlade.

Izvor: Blic

Pogledajte još