EBEC Beograd 2014 - Beogradski Dani Inženjera: ”Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!”

EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) po sedmi put nudi odličnu priliku studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta da u timskom okruženju pokažu, ali i razviju svoje potencijale rešavajući aktuelan i konkretan problem takmičeći se u jednoj od dve kategorije - Timski dizajn i Studija slučaja.

Timski dizajn predstavlja trenutno najkreativniju i najproduktivniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje određenog inženjerskog problema konsturisanjem i dizajniranjem specifične naprave sa zadatom funkcijom poput: dizalice, katapulta, letelice ili mosta. U ovoj kategoriji studenti će iskazati svoju: dovitiljivost, kreativnost, tehničko znanje kao i mnoge druge osobine koje krase budućeg kvalitetnog inženjera.

Studija slučaja, kao druga kategorija takmičenja, razvija posebnu vrstu prezentovanja rešenja tehničko-menadžerskog problema koje zadaje kompanija određene inženjerske struke. U ovom nadmetanju studenti testiraju svoje prezentacione sposobnosti, koristeći prethodno iskustvo, originalnost i inovativnost.

Pobednici na lokalnom nivou kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (eng. Balkan Regional Engineering Competition) koje će se ove godine održati u Nišu. Potom, pobednici ovog nivoa takmičenja odlaze na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC Final - European BEST Engineering Competition) u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Edukativni program Beogradskih Dana inženjera klasifikovan je u sledeće celine:

“Upoznaj budućnost” – Predstavljanje kompanija - Studenti će putem prezentacija i razgovora sa predstavnicima kompanija čuti koje su to inovacije i programi koje nude studentima za usavršavanje. Pored toga, biće organizovana predavanja vezana za aktuelne teme iz oblasti inženjerstva koja će držati eminentni stručnjaci.

“Probudi kreativnost” - Sajam nauke - U cilju promovisanja inženjerskih dostignuća, talentovani studenti i predstavnici naučnih instituta prezentovaće radove iz svojih struka. Ovim putem studenti će imati priliku da saznaju o mogućnostima primene inženjerstva na kreativni način.

“Budi uspešan” - BEST Beograd ima za cilj da kroz radionice i treninge poduči studente kako da rade u timovima, unaprede svoje prezentacione veštine, pisanje motivacionih pisama, projekata, ličnih biografija itd. Želimo da pripremimo studente za buduće radno okruženje, a poslodavcima obezbedimo kvalitetnije zaposlene.

Organizovanjem inženjerskih takmičenja, BEST Beograd teži ostvarenju jednog od osnovnih ciljeva svog delovanja – obogaćivanju procesa obrazovanja mladih inženjera i promociji društveno relevantnih načina za razvijanje njihovih potencijala.

Događaj će biti otvoren za sve zainteresovane posetioce koji će moći da uživaju u interesantnim ogledima i da prate prezentovanje takmičara, kao i izložbu naučnih radova uz besplatan ulaz.
Za više informacija o samom takmičenju i načinu prijavljivanja posetite sajt:
www.best.rs/ebec-beograd/ ili našu facebook stranicu: EBEC Beograd - Beogradski Dani Inženjera

Pogledajte još