Emotivne potrebe horoskopskih znakova: Biku je potreba sigurnost, Strelcu druženje...

OVNU SU NAJPOTREBNIJI KRETANJE I IZAZOV
Pripadnicima ovog vatrenog znaka aktivnost je potrebna koliko i vazduh. Oni se izražavaju kroz kretanje i akciju, a izazovi su za njih uvek dobrodošli. Ako nisu prvi u nečemu oko čega se trude, osećaju se poraženo i frustrirano. Na polju emocija nisu uvek najzreliji, pa se njihova osećanja ponekad menjaju u zavisnosti od dana i sata. Ne podnose ako se drugi mešaju u njihove lične stvari.

BIKU JE POTREBNA SIGURNOST, A NE LEPE REČI
Pripadnici ovog zemljanog znaka najviše su usredsređeni na materijalni segment života, pa zato nisu za mentalne igrice već za direktne i iskrene odnose. Njihova najveća emocionalna potreba je sigurnost, pa cene stabilne i pouzdane ljude. Vole rutinu i ne vole da im nešto kvari unapred određene planove. Konkretna dela su im važnija nego tople reči i zagrljaji.

BLIZANCIMA JE DOSADNO AKO SE BAR DVE STVARI NE DEŠAVAJU ISTOVREMENO
Za pripadnike ovog znaka je tipično da se teško snalaze u sopstvenim emocijama, pa mnogo vremena posvećuju njihovoj analizi. Budući da su najpromenljiviji znak zodijaka, najbolje funkcionišu ako se oko njih stalno nešto događa. Za razliku od Bikova, rutina će Blizance potpuno izbaciti iz takta, a u odnosima traže nešto što će stalno buditi njihovo interesovanje.

RAK SE OSEĆA DOBRO AKO MOŽE DA BRINE O NEKOME
Ovaj horoskopski znak je najemotivniji znak zodijaka i njegove pripadnike je lako povrediti, a kada su povređeni, oni ne znaju i ne mogu da sakriju svoja osećanja. Vole dodire, komplimente i pohvale, a najbolje se osećaju u ispunjenim ljubavnim i porodičnim odnosima. Važno im je da imaju nekoga o kome će brinuti, jer žude za bliskošću.

LAVU JE BITNO DA SVETU PREDSTAVI SEBE
Pripadnicima ovog vatrenog znaka potrebne su aktivnosti u kojima će se dokazati i privući pažnju drugih na sebe. Često preteruju u izražavanju emocija, a da bi bili srećni, potrebno im je puno zabave. Postaju velikodušni ako osećaju da ih drugi cene, a najbolje se osećaju ako primete da su u nekom odnosu nezamenljivi.

DEVICAMA ZADOVOLJSTVO DOLAZI ZAJEDNO SA POSTIGNUĆIMA
Pripadnici ovog znaka su veliki radnici koji vole da ugađaju drugima, a najzadovoljniji su ako je njihova okolina svesna njihove vrednosti. Uvek im je potrebno nešto o čemu će moći da razmišljaju i nešto što će moći da analiziraju, jer će im u suprotnom biti nesnosno dosadno. Ne vole preterano iskazivanje emocija, pa će svoje suze i sreću skrivati od drugih. Žude za tim da se osećaju korisno.

VAGA PREZIRE SAMOĆU I NEOPHODNI SU JOJ DRUGI LJUDI
Pripadnici ovog znaka su izuzetno društveni, a pošto se često ne osećaju lepo sami sa sobom, u večnoj su potrazi za publikom. Da se ne bi dosađivali, zatrpaće se poslom, pojačaće muziku na najjače ili će pričati sa nekim telefonom. U odnosima žele nekoga ko će umeti da ih sasluša i posavetuje, a veoma cene i timski rad i grupno analiziranje poslovnih i privatnih stvari.

ŠKORPIJI JE POTREBNO DA KROZ SVOJE ODNOSE ISPOLJI SVOJU STRAST
Pripadnici ovog vodenog znaka opisuju se kao rezervisani i tajanstveni, a to je njihov način da se nose s emocijama. Oni ne podnose prosečan život, pa ne žele da se uklope u mase, i zato su u večnoj potrazi za odnosima, hobijima i stvarima zahvaljujući kojima će moći da realizuju svoju veliku unutrašnju energiju. Jako su vezani za sve koje su pustili dovoljno blizu da ih upoznaju, pa im je teško da nekog takvog puste iz svog života.

STRELCU SU NUŽNI IZLASCI, HOBIJI I DRUŽENJE
Kao i Ovnovima, pripadnicima ovog znaka su potrebni aktivnost i izazovi kako bi bili zadovoljni. Bilo da se edukuju, drže drugima predavanja ili ispunjavaju svoje fizičke potrebe, Strelčevima je to potrebno da bi se rešili viška emocionalne energije u sebi. Pošto su ponekad preterano samouvereni, u bliskim odnosima im je potreban neko ko će da ih prizemlji. Iako im je lepo kod kuće, napolju se uvek osećaju lepše.

JARCU JE NAJVAŽNIJE POŠTOVANJE I UVAŽAVANJE DRUGIH
Pripadnici ovog znaka imaju urođenu potrebu za kontrolom, kao i potrebu za važnim ulogama u privatnim i poslovnim odnosima. Često se kaže da su Jarčevi najmanje emotivni od svih znakova horoskopa, ali uzrok toga je to što se oni ograničavaju u proživljavanju i analizi svojih emocija. Dobro se osećaju ako ih drugi uvažavaju i cene, a naročito ako se pridržavaju njihovih pravila.

VODOLIJA SE NAJBOLJE OSEĆA DOK NEŠTO STVARA
Vodolije su borci za jednakost, ali im cilj nije da privuku veliku pažnju drugih na sebe. Imaju izgrađena uverenja koja retko menjaju i zbog toga njihovim emocijama često nedostaje dubina. Potrebno im je da se bave raznolikim stvarima i da nešto stvaraju, a preterani razgovori o emocijama umeju da ih uguše. U emocionalnim vezama su im potrebni ljudi koji nisu preterano zahtevni.

RIBE ŽUDE ZA RAZUMEVANJEM OKOLINE
Pripadnici ovog znaka su najsenzualniji znak zodijaka. Izuzetno su osetljivi na spoljašnje nadražaje, a žude za odobravanjem, razumevanjem i ljubavlju. Najbolje se osećaju kad imaju svoj cilj i kada rade na njegovom ostvarenju, a za to su im potrebni sigurnost i podrška. Pošto nisu površni, za bliske odnose treba da biraju ljude koji nisu previše emocionalno uzdržani.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još