Usporite starenje zdravim napicima

Vrlo je važno da izbacimo štetne toksine iz tela kako bismo bili zdravi i mladoliki. Nezdrav način života i loša ishrana takođe su neki od razloga zbog čega počinjemo brže da dobijamo bore. Osim što treba da jedemo zdrave namirnice, isto tako moramo uključiti i neka zdrava pića u našu svakodnevnu ishranu.

Voda

Voda je vrlo važna kako bi telo ostalo hidrirano. Uvek ćete čuti ovaj savet od stručnjaka za lepotu. Voda pomaže da dobijete sjajnu kožu, a takođe smanjuje starenje. To je zato što, voda pomaže da izbacite štetne toksine iz tela. Ona pomaže da vaša koža bude vlažna i otvara pore.

Zeleni čaj

Ovo je jedno od najzdravijih pića koje ne samo da je dobro za kožu, nego i za telo. Mnogi ljudi koji su na dijeti piju 2-4 šoljice zelenog čaja redovno samo da bi izgubili masne naslage. Zeleni čaj ima polifenole i EGCG (antioksidans) koji su korisni za kožu i kosu. Da bi imali gustu kosu i kožu bez bora, pijte redovno zeleni čaj.

Sok od paradajza

Ovo povrće bogato je antioksidansima. Likopen (antioksidans) bori se protiv starenja i pomaže u održavanju lepe i negovane kože. Ako vam se ne sviđa da jedete sirovo povrće, samo ga iscedite u sok. Paradajz poboljšava varenje i pokreće creva. On pomaže da izbacite toksine iz tela i omogućava vam da imate lepu i mladoliku kožu.

Topli kakao

Ograničena potrošnja kofeina je dobra za srce. Ako redovno pijete šoljicu vrućeg kakaa, imaćete zdravo srce i sjajnu kožu. Prema mnogim istraživačima, kakao ima više antioksidansa nego kofein što ga čini zdravim pićem.Studija sa Univerziteta Kornel pokazuje da kakao ima više antioksidansa od kafe, crnog vina i zelenog čaja. Zadovoljite svoj želju za slatkim tako što ćete popiti šolju tolog kakaa.

Crno vino

Crno vino ima mnoge zdravstvene prednosti. Ako se konzumira u ograničenim količinama, crno vino može da zaštiti srce od bolesti, a takođe bi vam moglo pružiti mlad i lep izgled. Vino smanjuje starenja jer ima resveratrol (anti-ejdž sastojak) koji čini da izgledate mlado, a ujedno vam produžava život. Možete popiti čašu crnog vina uz večeru kako biste ostali u formi i imali svež izgled.

Izvor: b92

Pogledajte još