Pižon želi bolju i pametniju igru

BEOGRAD, 5. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović rekao je da očekuje da će njegova ekipa igrati bolje i pametnije nego u prvoj utakmici protiv Dinama iz Tbilisija, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 20.45 u Beogradu igraju protiv Dinama iz Tbilisija, revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. U prvom meču gruzijski tim pobedio je sa 2:0.

"Čeka nas izuzetna utakmica, nemamo šta da izgubimo. U prvom meču smo poraženi i svesni smo da moramo da odigramo bolju utakmicu, da napadamo i ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Petrović na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

Petrović je rekao da očekuje da će se Dinamo sutra uglavnom braniti.

"Ako budemo igrali sa dva napadača očekujem da će se oni više braniti. Igraju dobro u odbrani, kvalitetna su ekipa i znaju šta žele. Ali i mi želimo pobedu i prolaz u sledeće kolo kvalifikacija", rekao je on.

Trener "crveno belih" ocenio je da je njegova ekipa najviše zbog svojih grešaka pre sedam dana izgubila u Tbilisiju, ali da očekuje da će sutra igrati pametnije.

"Znamo kakva je ekipa Dinamo. Nisu nas pobedili svojom boljom igrom, već zbog našeg neznanja. Ali, pametnom igrom možemo da nadoknadimo rezultatski zaostatak", rekao je on i pozvao navijače da pomognu "crveno belima".

Petrović je rekao da su svi igrači spremni za utakmicu, ali da je neizvestan nastup Nikole Ignjatijevića, pošto je levi bek Zvezde prethodnih dana imao visoku temperaturu.

"Prezadovoljan sam radom na treninzima i zato mi je teško da objasnim poraz u Gruziji. Mislim da smo u usponu forme, ali da nas je ta utakmica 'presekla' ", rekao je on.

Napadač Zvezde Dejan Lekić rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe kako bi eliminisala Dinamo i plasirala se u četvrto kolo kvalifikacija.

"Optimista sam. Nemamo šta da izgubimo, moramo da damo 150 odsto svojih mogućnosti jer jedino tako možemo u narednu rundu. U prvoj utakmici se nismo uplašili nego smo kolektivno podbacili u prvih pola sata. Moramo što pre da zaboravimo taj meč", rekao je Lekić.

Najavljeno je da će sutrašnjoj utakmici prisustvovati i plivačica Nađa Higl, osvajačica zlatne medalje u disciplini 200 metara prsno na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Rimu.

U Zvezdi su zadovoljni prođom ulaznica za utakmicu protiv Dinama i očekuju da će poseta biti veća nego na prethodnoj utakmici protiv Rudara, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

Pogledajte još