Apelacioni sud krije zašto je ukinuo presudu Darijanu Musiću

"Ovo je noćna mora. Iščupali su nam srce, otvorili su staru ranu. Prošli smo pakao, a sada moramo sve iz početka", kroz plač, jedva govoreći priča Tanja Červenko, Vladislavina rođena sestra.

Musić je osuđen u julu prošle godine, a Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbe njegovih branilaca. Sada će mu ponovo biti suđeno pred Višim sudom. Do donošenja nove presude on će biti u pritvoru.

Monstrozni zločin koji je Musić počinio šokirao je Srbiju. On je Vladislavu Červenko brutalno pretukao 12. novembra 2012. godine u svom stanu u Novom Sadu. Kako je navedeno u optužnici, zadao joj je 50 udaraca, zverski je udarajući pesnicama i metalnom šipkom. Na njenom telu je cigaretom „istetovirao“ svoj datum rođenja, a nesretna devojka je od siline udaraca iskrvarila i preminula .

Musić je pobegao, a nekoliko dana kasnije policija ga je pronašla u Novom Pazaru.
Protest ispred suda zbog poništavanja presude Musiću

Pijan i drogiran

Darijan Musić je na suđenju ispričao da je Vladislavu i ranije šamarao i udarao pesnicama. Naveo je da je kobnog dana bio pod dejstvom alkohola, kokaina i tableta, te da ne može „odgovorno“ da tvrdi da li je počinio ubistvo.

Pogledajte još