Simonović: Moramo da izvučemo poslednje atome snage

"Pred nama je jako teška utakmica. Igramo na gostujućem terenu protiv ekipe koja je veoma iskusna. Poseduju ogroman kvalitet i individualno i timski i zato ćemo morati da izvučemo i poslednji atom snage kako bismo im se suprotstavili na adekvatan način", rekao je Simonović za sajt kluba.

Crvena zvezda u petom kolu Evrokupa sutra gostuje Bilbaou, a meč je na programu od 20.30. Zvezda je prva na tabeli Grupe L sa tri pobede i jednim porazom, dok Bilbao ima po dve pobede i poraza.

"Igraju dosta atipično, jer se njihovi visoki igrači dosta izvlače i šutiraju iz daljine. Znaju da naprave dobar balans u napadu, a jako su opasni u šutu za tri poena", kazao je Simonović.

Kao glavnu pokretačku snagu ekipe Bilbao Basketa Simonović je naveo Raula Lopesa.

"On je motor i mozak ekipe. Ima odličan osećaj za igru, izvanredno razigrava saigrače i pravi je lider tima i zato će nam osnovni zadatak biti da njega osujetimo. Naša odbrana mora da bude na visokom nivou, ako želimo povoljan rezultat", naveo je Simonović.

"Mnogo puta smo to isticali ove sezone, a tako je i ovog puta. Iz te jake odbrane možemo sebi da kreiramo poziciju za dobar napad i zato će nam prioritet biti da budemo maksimalno agresivni u defanzivi", dodao je kapiten crveno-belih.

Crvena zvezda je prošlog vikenda odbranila, prvi put u istoriji kluba, trofej u Kupu Radivoja Koraća. Zvezda je u finalu pobedila Mega Vizuru, a Simonoviću je taj duel bio 100. meč u crveno-belom dresu.

Simonović je kazao da je ponosan na ono što je njegova ekipa postigla.

"Uradili smo sjajan posao. Imali smo teške mečeve u polufinalu i finalu, ali smo kao ekipa pokazali karakter i zasluženo smo slavili. Moram još jednom da čestitam ekipi Mega Vizure koja je odigrala sjajan meč, ali mi se nijednog trenutka nismo predavali, verovali smo u sebe i naš kvalitet i uz veliku borbenost smo stigli do cilja", rekao je Simonović.

Beta

Pogledajte još