Pavlović: Došao sam da pomognem Partizanu

"Želim da zahvalim svima iz kluba na dobrom prijemu, prezadovoljan sam. Od uprave do saigrača svi su me prihvatili. Daću sve od sebe da ispunim očekivanja navijača, da postignemo što bolje rezultate. Od Partizana se uvek očekuju titule i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo", rekao je Pavlović na konferenciji na novinare.

Pavlović je sa Partizanom potpisao ugovor do kraja sezone, a u novom klubu nosiće dres sa brojem osam.

"Uvek je postojala želja da budem član Partizana. Teška je situacija i sada se pojavila obostarna želja, došao sam da pomognem. Koliko vidim, svi ozbiljno treniraju i ovakvim radom mogu da se očekuju samo titule", dodao je Pavlović.

Upitan da li postoji mogućnost da i naredne sezone ostane u Partizanu, Pavlović je kazao da za to uvek postoji mogućnost.

"Uvek postoji mogućnost za to, nikad nisam daleko razmišljao. Ja sam veliki 'parizanovac', ako bude bilo potrebo i ako bude sve kako treba, i to je moguće", rekao je Pavlović.

Na pitanje novinara da li postoji šansa da zaigra u reprezentaciji Srbije, novi igrač Partizana je rekao da nije razmišljao o povratku i da je sa nacionalnom selekcijom završio kada su raspala državna zajednica Srbije i Crne Gore.

"Nisam razmišljao o tome. Završio sam s tim kad je došlo do odvajanja Srbije i Crne Gore, to je tada postalo više politika nego košarka. Tada sam odlučio, nisam razmišljao o povratku", kazao je nekadašnji član nekoliko NBA timova.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je prezadovoljan što je Pavlović potpisao za crno-bele i da nema razloga da iskusni bek ne debituje protiv Širokog.

"Konačno jedan lep razlog za druženje. Ekipi se priključio Saša Pavlović, igrač kojeg nije potrebno posebno predstavljati. Pažljivo smo birali, vi znate da je osnovni kriterijum da igrač mora da bude dobar čovek, da može timski da razmišlja, da to bude igrač koji će da se stavi u funkciju tima i, naravno, da ima kvalitet da može da pomogne timu", kazao je Vujošević.

On je istakao i da Pavlović dugo nije igrao i pozvao navijače na strpljenje.

"Treba imati strpljenja. Nije došao sam da rešava problem, niti je potpuno spreman i uklopljen u sistem, ali verujem da će ekipa njegovim dolaskom i vraćanjem Davisa Bertansa ekipa biti kompetentna za takmičenja koja predstoje", dodao je Vujošević.

Beta

Pogledajte još