Alžir: U avionskoj nesreći 77 žrtava, jedan preživeli

"Prilikom pada poginulo je 77 ljudi a jedna osoba preživela je sa teškim povredama, koja je prebačena u vojnu bolnicu u region Konstantin", saopštenje Ministarstva.

RIA Novosti navodi da je među poginulima mnogo žena i dece. Prema saopštenju, poginulo je svih 74 putnika i četiri člana posade što je mnogo manji broj žrtava nego što je prvobitno izveštavano - 102 ljudi.


Foto: Mohamed Ali

Za sada nema objašnjenja za toliko veliku razliku u podacima.

Takođe je saopšteno da su loši vremenski uslovi najverovatnije izazvali ovu nesreću, jednu od najvećih u toj severnoafričkoj zemlji u poslednjih 10 godina.

Putin uputio saučešćepoginulima u Alžiru
 
"Predsednik Putin uputio je telegram saučešća alžirskom predsedniku nakon što se srušio vojni transportni avion. Putin je uputio saučešće porodicama poginulih", navodi se u saopštenju.
Avion tipa "C-130 Herkules" leteo je iz grada Tamanraset na jugu zemlje za Konstantin, a srušio se tokom nevremena na oko 380 kilometara istočno od Alžira, prestonice istoimene države, javio je alžirski radio.


Foto: Mohamed Ali

Nesreća se dogodila u planinskoj oblasti provincije Um el-Buagi (Oum El Bouaghi), a uzrok bi, prema prelimiranim podacima, mogli biti loši vremenski uslovi - slaba vidljivost u kombinaciji sa obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom koji su zahvatili region poslednjih dana.

Alžirski predsednik Abdelaziz Buteflika proglasio je zbog nesreće trodnevnu nacionalnu žalost.

Foto: Mohamed Ali

Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.