UNA (2) UMIRE, SPASIMO JE: Otac preklinje za pomoć, nedostaje 80.000 evra!

Dvogodišnja Una Savić, koja boluje od najtežeg oblika leukemije, trenutno se nalazi u Frankfurtu, gde čeka na transplantaciju koštane srži, za koju nedostaje 80.000 evra. Pošto je

KAKO DA POMOGNETE UNI
Račun za pomoć otvoren je u Komercijalnoj banci na ime Una Savić

br. dinarskog računa:
205-9011005219862-38

br. deviznog računa:
9031019889411 RS35205903101988941194

SMS broj za pomoć
Za pomoć maloj Uni Savić aktiviran je i poseban SMS broj na koji se mogu poslati poruke i tako donirati novac na njen račun.

Broj na koji treba poslati poruku je 2205, a cena poruke je 100 dinara. Važi za sve mreže.

devojčica u kritičnom stanju, a adekvatan donor je pronađen, Kurir je juče pozvao mnoge kompanije, političare i poznate ličnosti da se priključe akciji kako bismo što pre sakupili neophodan novac. Većina se momentalno priključila, tako da se nadamo da će potreban iznos uskoro biti sakupljen.

Podsetimo, još pre nekoliko meseci, kad je Uni nedostajalo 250.000 evra, započeta je humanitarna akcija, zahvaljujući kojoj su njeni roditelji uspeli da odu na kliniku u Nemačku. Našem apelu juče su se odazvali Aleksandar Antić, ministar saobraćaja, Aleksandar Jovičić, šef poslaničke grupe SNS, advokat Vojin Biljić, pevačice Indira Radić i Ana Bekuta, kao i mnogi drugi.

Saša Savić, Unin otac, kaže da je njegova ćerka svakim danom sve lošije.

Oni su obećali da će pomoći Uni

Aleksandar Antić: Ministar saobraćaja Naravno da ću uplatiti novac za bolesnu devojčicu.

Aleksandar Jovičić: Šef poslaničke grupe SNS Uvek učestvujem u ovakvim akcijama, pomoći ću i sad.

Rasim Ljajić: Ministar trgovine Odmah ću uplatiti 50.000 dinara za to dete.

Dušan Bajatović: Direktor „Srbijagasa“ Hoću, naravno, kao i uvek. I ovaj put ću pomoći.

- Opala joj je kosa, izašle su joj afte po ustima, trpi užasne bolove, povraća na svakih pola sata. Ne prijaju joj hemoterapije, ali iako se toliko muči, željna je života, bori se kao mali lav - kaže Unin otac Saša i dodaje da se sudbina još jednom poigrala s njima kad su našli adekvatnog donora, a, nažalost, i dalje nemaju dovoljno novca za transplantaciju. Ipak, ne gube nadu. Veruju da će uz pomoć dobrih ljudi njihova ćerka uskoro biti zdrava.

- Sve bih dao da moja Una ponovo bude ona stara. Da joj poraste kosa, da se smeje i da ova strašna bolest ostane iza nas. Još teže nam je to što je stariji sin u Srbiji i dodatno pati. Od srca hvala svim ljudima koji su nam pomogli, bez njih sada ne bismo bili ovde. Najviše boli to što život mog deteta zavisi od tih 80.000 evra, a ja sam nemoćan - očajan je Saša.

Izvor: Kurir

Pogledajte još