RIK odbacila prigovore građana

BEOGRAD  (FoNet) - Republička izborna komisija (RIK) odbacila je kao neosnovana dva prigovora koje su podneli građani, a koji se odnose na rad opštinskih komisija u Novom Beogradu i Vračaru.

Građani Žarko Popović iz Novog Beograda i Miloš Krsmanović iz opštine Vračar žalili su se da 30. oktobra nisu uspeli da predaju prigovore opštinskim komisijama u 19 sati, odnosno u 19.10, jer u prostorijama komisija nije bilo nikoga ko bi ih primio.

U obrazloženju rešenja, RIK je naveo da su ti građani pokušali da predaju prigovore, posle isteka radnog vremena i istakao da prigovori mogu da se podnose i poštom i telefaksom.

RIK je odbacio kao neosnovan i prigovor Republikanske stranke iz Jagodine koja je iznela primedbe na rad, organizaciju izbora i saopštenje rezultata referenduma, a navedeno je da je prigovor podnelo neovlašćeno lice.

Komisija je odobrila zahtev vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine Štrpce Svetislava Durlevića da mu se odobre novčana sredstva u iznosu od 20.000 dinara za naknadu za angažovanje na organizaciji referenduma u toj opštini, preneo je RTS.

RIK je odobrio i dodatnih 100.000 dinara za troškove pri organizaciji referenduma Prizrenskom upravnom okrugu, a opštini Uroševac dodatnih 20.000 dinara, umesto 50.000 dinara koliko je ta opština zahtevala.

Dodatnih 100.000 dinara, RIK je odobrio Pećkom upravnom okrugu, zatim 20.000 opštini Podujevo za organizovanje referenduma na glasačkom mestu Medragovac.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.