Pet nezaboravnih uloga Širli Templ

"Bright Eyes"

Publiku je osvojila ulogom Širli Blejk u filmu „Bright Eyes“, koji je i pisan za nju, a takođe bio je prvi na čijem se plakatu njeno ime nalazilo iznad naslova. Film je poznat i po pesmi „On the Good Ship Lollipop“.

"Little Miss Marker"

U ovom filmu o devojčici koja se nakon očevog samoubistva našla u društvu gangstera koji se bave trkama konja, Širli je u upečatljivoj sceni sedeći na klaviru otpevala „You Son Of A Gun“ uz muzičku pratnju Doroti Del.


"The Little Colonel"

Drama na temu Građanskog rata i prvi film koji je spojio Širli Templ i Bilija Robinsona, a i danas se pamti njihov ples na stepeništu, koji je proglašen i za jednu od najlepših filmskih scena svih vremena. Širli u filmu igra unuku pukovnika Lojda.

"Cruly top"

U ovom mjuziklu koji je režirao Irving Kamings, Širli igra slatku ali problematičnu, napuštenu devojčicu koju usvaja bogataš. Film je postigao ogroman uspeh, a takođe izdvojile su se i dve pesme „Animal Crackers in My Soup“ i „When I Grow Up“.

"The Littlest Rebel"

Ponovo u tandemu sa Bilijem Robinsonom, i ovaj film koji govori o Građanskom ratu donosi veoma upečatljivu plesnu tačku. Posle tog filma Templova se našla u centru marketinške mašinerije, pa su se širom sveta prodavale lutke i odeća sa njenim likom.

Blic

Pogledajte još